Rugăciune pentru Pavel Riviș Tipei


Propunem susținerea în rugăciune a pastorului Pavel Riviș Tipei, președinte al Cultului Penticostal din România, în același timp pastor coordonator în Biserica „Betania” din Arad.

Motive de rugăciune:

1. Dumnezeu să-i dăruiască o viziune de trezire pentru penticostali la nivel național;

2. Dumnezeu să-i dăruiască înțelepciune în conducerea Cultului Penticostal;

3. Dumnezeu să-i binecuvinteze familia;

4. Dumnezeu să-l conștientizeze de domeniile ce trebuie reformate în cadrul Cultului Penticostal din România;

5. Dumnezeu să-l călăuzească în rezolvarea problemelor din interiorul Bisericii „Betania”, astfel încât să găsească cele mai bune soluții;

6. Dumnezeu să-I descopere cum poate să aibă impact în societatea românească prin poziția de conducere din Cultul Penticostal;

7. Dumnezeu să-i dăruiască ungere când va predica Evanghelia;

Dacă aveți și alte motive pentru a-l susține în rugăciune, vă rugăm să le exprimați printr-un comentariu la această pagină!

Vă mulțumim!

 1. Domnu sa-l binecuvinteze

 2. Dumnezeu sa-i dea vorbire clara,sa reverse Duhul Sfant peste el ,pace ,intelepciune,smerenie…………..binecuvantare

 3. Va rog sa studiati mai bine Statutul Cultului Penticostal si veti observa ca nu exista in Statut functia/slujirea de „Presedinte al Cultului” , ci Bisericile lui Dumnezeu Apostolice din Romania sunt conduse de Capul ISUS HRISTOS, prin DUHUL SFANT. Fratele Pavel Rivis-Tipei este doar presedinte al Comitetului Executiv.
  Iar din punct de vedere administrativ, organizatia cultica este condusa si orientata prin deciziile urmatoarelor foruri:
  1/ Deciziile imperative ale Adunarii Generale a Lucratorilor/Pastorilor din Cultul Penticostal si deciziile Congresului Cultului;
  2/ Deciziile Consiliului Bisericesc al Cultului, intre sedintele Adunarii Generale;
  3. Deciziile Comitetului Executiv, intre sedintele Consiliului Bisericesc;

 4. Domnu sa l binecuviinteze!!

 5. Dumnezeu sa-l binecuvanteze!! Totusi, am o mica mare nemultumire cu privire la atitudinea sa. Degeaba as scrie, daca il voi intalni, ii voi exprima nemultumirea. Pana atunci nu pot zice decat ca Dumnezeu sa-l aiba in grija Sa!

 6. „DACA VOI NU MA VRETI,…… EU VA VREAU”

  Unele dintre semnele vizibile care ne arata cu atata claritate ca ne apropiem vertiginos de vremea sfarsitului,sunt framantarile interne si interminabile, dezbinarile si rupturile si mai ales, starea spirituala bolnavicioasa ,prin care trece biserica lui Hristos in aceste zile.

  Ruptura tot mai vizibila, care exista intre pastori si membrii bisericilor evanghelice romanesti, problema interna a controlului putrii, sfera de influenta si manipularile interioare de culise , controlul si insusirea frauduloasa a banilor, beneficiile personale materiale,
  si mai ales actiunea ostia a pastorului fata de unii membrii ai bisericii si formarea constienta a unor diviziuni antagoniste machiavelice in interiorul bisericii
  (pe principiul: „dezbina si imparateste”), pe care domnia isi sprijina autoritatea, controlul si manipularile,in timp ce-si cladeste fara scrupule micutul imperiu personal ,sunt elementele de baza care caracterizeaza actiunile nefaste acestor
  asa-zisi „pastori”.

  Cauzata principala a acestori stari de lucruri este in primul rand sistemul nescriptural autoritar comunist , dupa care este organizata si condusa biserica.

  Cuvantul lui Dumnezeu ne invata si ne arata cu multa claritate ca bisericile primare erau conduse de un grup de prezbiteri (un comitet pastoral),
  si nicidecum de un singur individ (de tipul lui Diotref -3IOAN 1:9 ), in mana caruia era comasata intreaga putere si control al bisericii….
  Statutul de baza dupa care era condusa biserica era (in primul rand), Invatatura Apostolica aratata clar in Cuvantul lui Dumnezeu.

  Prezbiteri erau alesi in functia de conducere, pe baza unor criterii bine definite de Cuvantul lui Dumnezeu (criterii spirituale si morale) si nu doar pe baza talentelor lor oratorice….sau ce-i mat trist, pe baza modului docil si slugarnic in care-i „sarutau mana” pastorului jurandu-i credinta fidela si supunere oarba….

  Cuvantul lui Dumnezeu ne arata ca Biserica lui Hristos era organizata si condusa in exclusivitate de catre ceata prezbiterilor:

  Faptele Ap. 14:23
  Au randuit prezbiteri in fiecare biserica si, dupa ce s-au rugat si au postit, i-au incredintat in mana Domnului, in care crezusera.

  Tit 1:5
  Te-am lasat in Creta ca sa pui in randuiala ce mai ramane de randuit si sa asezi prezbiteri in fiecare cetate, dupa cum ti-am poruncit.

  Fapte Ap.15:4
  Cand au ajuns la Ierusalim, au fost primiti de biserica, (de apostoli si) de prezbiteri, si au istorisit tot ce facuse Dumnezeu prin ei.

  Una din bisericile care este zguduita din nou de aceste framantari interne, este Biserica Penticostala Elim din Arizona, condusa de domnul Petre Lascau.

  Dupa indelungate abateri de la Invataturile Sfintelor Scripturi, de la Statutul de organizare a bisericii si de la principiile morale crestine,
  in aug 21. 2011, biserica ia dat un ultimatum pastorului Lascau cerandu-i sa renunte la modul comunist de-a conduce, de-a manipula si de-a controla biserica, si mai ales cerandu-i reaspecarea neconditionata a Statutului de organizare si de functionare a Bisericii .

  I sa cerut deasemenea sa organizeze o Adunare Generala a bisericii in care sa dea socoteala in fata bisericii de sume de bani care nu pot fi inca justificate.
  (ca si banii fondului de misiune, salarul exagerat al pastorului neaprobat de biserica, asigurarea medicala personala si altele de acest fel…).
  Domnul Lascau le-a spus insa cu aroganta care-l caracterizeaza ca domnia sa nu da socoteala nimanui si ca nu se va organiza nici o Adunare Generalacu Biserica….

  -„Pastorul conduce biserica si nu biserica-l conduce pe pastor, doara d-aia pastorul are toiagul carmuirii (sau ciomagul), in mana”….ni-i asa domnule Lascau?
  Si-apoi oile intotdeauna au dat dovada doar de …naivitate.
  Se pare insa ca nu si in cazul bisericii Elim…..

  Desi din nefericire domnul Lascau nu a invatat nimic din experientele anterioare ale bisericii Elim, totusi se pare ca biserica a invatat multe….

  Nu cu mult timp in urma am avut un alt pastor rau care a dezbinat si-a jefuit biserica Elim, care-a adus politia in cadul bisericii de 7 ori si a dus
  la tribunal mai multe familii din cadrul Bisericii deoarece fratii ii cereau acelasi lucru care i se cere astazi si domnului Petre Lascau :
  -sa renunte la modul dictatorial si comunist de-a conduce si de-a dezbina biserica lui Hristos….si sa justifice sumele imense de bani care-au
  disparut in mod fraudulos din casieria bisericii (intre 500,000 si 700,000 de dolari).

  Cineva care-si insuseste banii care nu-i apartin se numeste HOT…..
  Cel ce-si vinde fratii si-i da pe mana politiei a securitatii sau a tribunalelor se numeste IUDA…
  Cel care dezbina Biserica lui Hristos se numesta SATANA, indiferent de certificatul pastoral pe care-l detine..

  Dar culmea ,acest asa zis „pastor” (fost colaborator al Securitatii), este astazi promovat in biserica Emanuel din Anaheim California….
  desi pastorul principal al bisericii din Anaheim stia ca pastorasul acela rau care a dezbinat biserica din Arizona fusese trimis la Seminarul
  Teologic Penticostal din Bucuresti de catre Securitate….(cunosc aceasta informatie chiar din gura domniei sale).
  Un vechi proverb spunea ca : „corb la corb nu scoate ochii”…..
  -„Nici o imparatie dezbinata impotriva ei insasi nu poate dainui”…. spunea Domnul Hristos. (Mat.12:25) (Marc.3:24) (Luc.11:17)

  Oameni buni, oare cum veti sta voi inaintea Domnului in ziua judecatii ???
  Dar oare mai credeti in El ??? –
  Va intreb acest lucru deoarece faptele voastre, vorbesc mai tare decat vorbele voastre……
  Credeti oare ca sunteti pastori ai Bisericii lui Hristos deoarece Cultul Penticostal Roman va facut pastori ?
  Sa nu va inselati fratilor…..

  Ce zici domnule Lutu Tipei ??? -Parca „cineva” spunea ca pomul se cunoaste, NU dupa „frunze” pe care le produce ci dupa „roade” pe care le face ???
  Stii care este deosebirea intre „autoritatea cultului” investita intr-un om si „autoritatea Duhului Sfant” ?
  Ai auzit vre-o data expresia -„aur si argint n-am, dar ce am iti dau ” ?……

  Nu te intreb mai multe deoarece astazi discutam despre Biserica Elim din Phoenix Arizona si despre domnul Petre Lascau si nu despre domnul Lutu Tipei sau despre Cultul Penticostal Roman.

  Aceste probleme sunt probleme generale , care privesc in mod direct bisericile evanghelice de pretutindeni.
  Ce se intampla in biserica noastra se intampla mai mult sau mai putin si in bisericile voastre…..ganditi-va la aceste lucruri….

  Va vom informa despre modul cum se vor rezolva in viitor aceste evenimente triste din Biserica Elim Arizona si de modul cum
  domnul Lascau va intelege in viitor sa colaboreze in dragoste cu biserica lui Hristos urmarind pacea, unitatea si cresterea ei armonioasa
  prin respectarea neconditionata a principiile invataturilor apostolice si respectarea principiilor statutului bisericii Elim si modul in care
  domnia-sa va intelege sa renunte (sau sa nu renunte) la conducerea totalitara bazata pe principiile dictatoriale comuniste pe care le-a
  folosit pana acum.

  Domnule Petre Lascau nu uita niciodata ca Biserica lui Hristos nu este si nu va fi niciodata, afacerea personala a domniei tale…..
  Tu doar poti sa fii un ispravnic bun sau un ispravnic rau in slujba de slujire pe care o ai in Biserica. Pana acum nu ai fost un ispravnic bun….
  Domnul sa te lumineze ca sa devii un bun ispravnic si-un lucrator destoinic in ogorul Stapanului meu…..

  ioan basa rob al lui Isus Hristos Arizona 22. august .2011
  –––––––––––––––––––––––––––––

 7. Va trimit ADRESA de unde puteti descarca, in 3 minute, gratuit,
  a CD-ul,, ADEVARURI CREŞTINE” CARŢI +

  http://www.megaupload.com/?d=5HV0Z6QR
  sau
  http://intercer.net/blog/download?dl_cat=7
  Sunt carti: Biblia,Istoria crestinismului, carti de sanatate etc…,cintece, psalmi recitati, articole si nu numai, ff valoroase.
  Rog dati adresa la cit mai multa lume. Domnul sa va binecuvinteze.

 8. Doresc ca D-l sa-l binecivinteze cu viata si sanatate,sa-i binecuvinteze caile la plecare si venire,sa-i binecuvinteze familia si mai presus de toate pentru ca El l-a pus in locul unde este sa-l binecuvinteze si sa-l insoteasca cu Duhul Sau cel Sfint in toate si in tot ce face ptr.D-l nostru.Salutari sfinte din Chiocago de la fam.George si Lidia Iovescu/Andras-Paulis/.

 9. unde scrie in Biblie ca primii crestini aveau un „presedinte” ?eu am citit ca erau condusi de apostoli si de prooroci ! Efeseni 2:20

  • CUVINTUL .PRESEDINTE ,ESTE UN CUVINT DE LA SISTEMUL PE CARE LAM PARCURS MULTA VREME ,INSA NU E UN CUVINT SAU O SLUJBA GRESIT , ATITA VREME CIT CINEVA ISI ECZERCITA LUCRAREA IN LUMINA SFINTELOR SCRIPTURI .DACA UNI ISI PERMIT ,SI ESTE TREBA LOR ,SPUNININD CA IN SCRIPTURA NU SCRIE DE PRESEDINTE ,DAR AM GASI CAVA IMPORTANT ,CA SCRIE , DE CLEVETITORI,DE BIRFITORI ,DE OAMENI CARE VORBESC DE RAU PE ALTII ,DESPRE DEFAIMATORI ,DESPRE CEI CARE JUDECA PE ALTII ,DE CEI CARE FAC DEZBINARII ,DESPRE CEI CARE VORBESC DE RAU PE MAI MARII POPORULUI ETC ETC ASA CA AR FI MAI BINE SA NE RUGAM DOMNULUI SA NE AJUTE SI SA VREM SI NOI SA FIM MAI BUNI

 10. Amin sa ne rugam si pentru punctul 8.Punctul 8 : Domnul sa il ajute pe fratele Pavel Rivis Tipei sa aduca invatatura apostolilor si randuiala lasata de apostoli in Biserica primara,in Cultul Penticostal,ba mai mult adunarile din cadrul cultului sa capete statut de biserica a Lui Dumnezeu,cu toate randuielile lasate de Dumnezeu pentru si in Biserica.Nu exista multi oameni care sa poata sa dreaga sparturi la acest nivel in care pt o vreme este fratele Tipei.Domnul sa ii se descopere.

 11. zsigmond tiberiu

  frate tibei ai si tu multe de care ar trebui sa te cercetezi ce ai facut in trecut si acum multe biserici si pastori au de suferit imi pare rau ca tre sa zic asa ceva dar eu stiu ca asa e ca trec prin ceea ce am scris mai sus

  dar totusi tre sa se implineasca si scriptura cu cineva

 12. Sa ne mai rugam ca D-zeu sa-i deschida ochi si pt. familile penticostale cu multi copii si salarii mici

 13. dumnezeu sa-i dea intelepciune

 14. Sa ne rugam Dumnezeu sa-i dea putere sa promoveze cuvantul Domnului in astfel de ocazi si totodata sa stopeze ereziile la invatatura despre botezul cu Duhul Sfant.Dumnezeu sa il binecuvinteze.

 15. binecuvantare si har dela soimos pe STANCA CORNEL MUN.

 16. DOMNUL SA BINECUVANTEZE PE FR.TIPEI.

 17. Pastorul Tipei ar trebui sa nu mai iasa din biserica si sa se roage continuu pentru iertarea pacatelor celor din familia sa. Numai D-zeu si ginerele sau aurelian stie cite familii au lasat flamande si cu datorii, caci munca lor nu a fost platita si au fost tratati cu dispret. Ii rog pe cei mai aprigi aparatori a-i alor sa nu sara cu comentariile de aparare caci la un moment dat vor vedea si ei adevarul. Nu va rugati lui Dumnezeu sa va lumineze pastorul pentru a va indruma,rugativa sa va lumineze Dumnezeu pe voi sa vedeti singuri adevarul. Celor cu inima curata sa le dea cel de sus binecuvantare si lumina.

 18. Pentru Maier Luana

  Sunt multe alte fapte mult mai grave, cu privire la presedintele Tipei,decat cele mentionate de dumneatale.
  .
  Interesant este ca fratii nostrii au o „agenda de binecuvantari” si-i cer Domnului sa execute agenda lor.
  Nici unul nu a sugerat ca totusi voia Domnului sa se faca si nu cererile
  sau parerile noastre.
  Domnul Isus Hristos cand statea in fata Crucii a spus
  :Totusi, faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu.” (Marc.14:36)

  Imaginati-va credinciosi care i-ar fi cerut lui Dumnezeu ca apostolului
  Iuda Iscarioteanu :
  -„Dumnezeu să-i dăruiască ungere când va predica Evanghelia”;
  Pot oare si dracii sa primeasca binecuvantari din partea lui Dumnezeu ?
  Noi am avut in trecut, Iude Iscariotene care au condus Biserica
  Penticostala .
  Trandafir Sandru doar pe patul mortii se ingrozea de ce a facut…
  La fel si colonelulde securitate P.Bochianu,Matache si ceilanti.
  Ei erau ofiteri de securitate care ne conduceau si ne manevrau conform
  agendei securitatii si-al ministerului Cultelor.
  Lutu Tipei este unul dintre ei…
  Si voi vreti ca Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe astfel de oameni ?
  Naivi mai sunteti fratilor…
  Nu-l mai ispititi mai oameni buni pe Dumnezeu cu cererile voastre….
  Rugati-va pentru voi si pentru familiile voastre.

 19. Ianchis Ioan

  Cata dreptate aveti frate Ioan Basa, si cat de impiedecati sunt ochii fratilor penticostali din cult sa vada adevarul!!!!!!!

 20. Doamne Isuse ai mila de noi……sa ne rugam ca Domnul sa ne dea lumina si intelepciune sa ramanem langa El…D-zeu sa va binecuvinteze dragii mei frati si surori,pacea si harul Domnului Isus sa fie cu voi…Pace multa.

 21. Numai D-zeu stie si poate sa descopere sa schimbe si sa aduca vremury de invioarare pentru toate Bisericile LUI. Frati pastori bisericile sint ale lui D-ZEU si portile locuintelor mortii no o va putea birui! Fratilor no va faceti probleme din couza acestor pastori caci la vremea hotarita toti vor dea socoteala de binele sau raul pe care lau facut in cirmuirea bisericelor. Rugativa si stati in tacere asteptind pe Domnul sa iasa la lucru-curatenie prin bisericile penticostale.

 22. Mariana Mierlut

  Domnule Tipei, as avea o rugaminte la d-voastra, in calitate de presedinte a cultului penticostal, sa mai si sariti in sprijinul comunitati pe care o reprezentati si sa faceti o petitie catre forurile superioare, acolo unde ar fi necesar. Ca in momentul cand se da o stire negativa la tv si a fost implicat o persoana care poarta sigla de penticostal, baptist, imediat mentioneaza ca a fost penticostal sau baptist. Cereti sa nu se faca discriminare ( pana se mai poate) si sa spuna si religia celor care sunt ortodoxi, cand fac anumite lucruri nedemne de urmat. Pana cand ni se va pune piciorul pe gat si sa fim terfeliti ??????????????? M-am saturat sa mi se spuna la serviciu, pocaiti tai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: