Petiții


1. Petiție: Modificarea DEX-ului în explicarea termenilor de „penticostal” și „penticostalism”

Deși Cultul Creștin Penticostal din România a primit o  recunoaştere deplină, sub numele oficial de Biserica lui Dumnezeu Apostolică  din România, pe 14 Noiembrie 1950, prin Decretul nr. 1203 semnat de  preşedintele Parlamentului, Petru Groza, totuși în Dicționarul Explicativ Român termenii „penticostal” și „penticostalism” sunt definiți chiar și după 64 de ani într-un mod eronat. Iată definițiile pe care le găsim în DEX:

PENTICOSTALÍSM s. n. sectă religioasă care acordă o importanță doctrinară centrală botezului cu Duhul Sfânt și ai cărei membri, prin asceză și prin alți stimuli psihici, își produc o stare de extaz și de convulsii. (< penticostal + -ism)

PENTICOSTÁL, -Ă, penticostali, -e, s. m. și f. Adept al unei secte creștine care a apărut inițial în SUA și s-a răspândit și în Europa.

PENTICOSTÁL ~i m. Persoană făcând parte dintr-o sectă creștină care, în urma posturilor severe și a serviciilor divine foarte lungi, ajunge la stări convulsive.

PENTICOSTÁLI (‹ engl.) s. m. pl. Adepții unei secte creștine protestante a cărei doctrină s-a constituit în jurul tradiției sărbătorii numite „Cincizecime”, descrise în „Faptele Apostolilor”, ziua primirii darurilor de către apostoli (glosolalia, prorocia, vindecarea bolilor prin punerea mâinilor) și pe care orice credincios trebuie să o retrăiască individual, dobândind el însuși acele daruri. P. au apărut la începutul sec. 20 în S.U.A. (Los Angeles), doctrina lor răspândindu-se apoi în țările Europei, ulterior și în America Latină și Asia; numărul lor, în creștere rapidă, ajunge în prezent la aproximativ 60 mil. de adepți. Cultul lor constă în reuniuni entuziaste, cu cântece, discursuri spontane, prorociri povestiri de convertiri și vindecări, punerea mâinilor. Textul biblic este interpretat adesea în manieră fundamentalistă.

Blogul Penticostalismul AZI inițiază o petiție pentru modificarea explicațiilor termenilor de „penticostal”, „penticostali” și „penticostalism” din DEX, conform Decretului nr. 1203 din 14 noiembrie 1950 și potrivit LEGII NR. 489/2006 PRIVIND LIBERTATEA RELIGIOASĂ ŞI REGIMUL GENERAL AL CULTELOR (REPUBLICARE), și potrivit hotărârii de Guvern Nr. 189 din data de 20 februarie 2008, HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Statutului Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România (Publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 214 din 20 martie 2008).

Solicităm Cultului Creștin Penticostal din România efectuarea demersurilor necesare și legale pentru modificarea explicațiilor termenilor „penticostal”, „penticostali” și „penticostalism” din DEX!

Pentru a semna petiția click pe link: http://www.petitieonline.com/modificarea_dex-ului_in_explicarea_termenilor_de_penticostal_i#form

 1. […] Chiar dacă noi călcăm peste ceilalți, nu ne pasă. […] uităm că a fi într-o funcție de conducere, presupune de a fi slujitorul celorlalți.

  • Vasile sa stii un singur lucru. Oricine imi va dovedi ca intr-un copac toate frunzele sunt la fel atunci voi face ca toate bisericile penticostale sa fie la fel. In Biblie spune….Chiar din mijlocul vostru se vor scula Hristosi mincinosi care vor provadui minciuna….Oare nu traim acum aceste clipe, aceste momente? Iti spun sigur si cu certitudine ca traim aceste clipe….Fie ca Dumnezeu sa ne ajute pe noi sa crestem in credinta si sa fim mantuiti noi daca altii nu vor sa fie mantuiti… Atat doar pot sa le spun ca ptr cateva clipe de fericire pierd o mantuire de o vesnicie…Eu unul nu as da nimic ptr o mantuire si cand spun asta o spun cu credinta mare

  • Fr. Vasile tu ai fi vrut sa scrii ceva dar nu aici. Aici este locul unde poti sa scrii o petitie, ce inseamna o petitie: -Expunere scrisa adresata de o persoana sau de un grup de persoane unei institutii, unei organizatii, unei autoritati, in care se formuleaza o cerere, O REVINDICARE, Si acum da-mi voie te rog sa te intreb, ce cauti la penticostali … Credinta ? daca n-ai gasit-o inca vino-ti in fire si vino la Domnul ISUS la EL daca vii nu vei fi dezamagit, inselat si nici dispretuit, Domnul ISUS nu a dat pe nimeni afara, tu ai dat peste adevarati penticostali, ca toti umbla dupa asa ceva, se urasc intre ei se musca unul pe altul se dispretuiesc unul pe altul numai sa se ajunga ceva, cineva, prin tot felul de mijloace si inca curios lucru mai si propovaduiesc pocainta si la alti credului ca ei care nu citesc Cuvintul nu-l invata, raman doar cum li se spune la Biserica, si la penticostali ca si la ceilalti doar o forma (religie) au ceva si anume o ciorba lunga de castraveti ori dovlegei care se ´numeste program si teorie.
   Fr. Vasile cam atat daca e prea mult iar nu e bun Domnul sa te binecuvinteze.

  • noi avem pretenţia ungerii Duhului ,a descoperiilor directe şi relaţiei personale cu Isus .
   Lăsaţi pe cei ce vor să fie cineva să fie ( ei nu cunosc cum trebuie să cunoască pe Dumnezeu ) . Sunt oameni demni care ocupă poziţii importante in cult şi Biserică .
   Din pricina nepotismelor , influenţelor financiare şi uneori a şantajului ajung la conducerea Bisericii persoane care doresc renume nu pocăinţă .Încercarea de a îndepărta pe astfel de oameni trebuie iniţiată de prezbiteri , păstori , şi filiala judeţeană . Din păcate ( corb la corb nu scoate ochii ) aşa că orice plângere adresată la filiala judeţeană se rezolvă tot prin filiera neotismelor , influenţelor financire (mită) şi părtinirea pastorală nu prin (SOLA SCRIPTURA ) . Liderii noştri ar trebui să conştientizeze că pentru toate hotărârile luate vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu la fel ca orice membru al turmei ( indiferent de poziţia socială sau ecleziastică) .”Dar cu acesta ce va fii ? ” De aceea preiubiţii mei fraţi cre vedeţi nedreptatea stăpână şi răutatea doamnă nu aveţi teamă căci Dumnezeu judecă pe fiecare după binele sau răul pe care-l face .TU MERGI DUPĂ ISUS .DE CE SĂ TE PIERZI DIN PRICINA CELOR CE SE PIERD ŞI SĂ PIERZI CUNUNA CARE NE SE VEŞTEJEŞTE PENTRU CINEVA CARE VREA O CUNUNĂ CARE SE VEŞTEJEŞTE .TU DAR MERGI DUPĂ ISUS , ASCUTĂ DE EL ÎN MIJLOCUL UNOR OAMENI CARE NU ASCULTĂ DE EL .ÎN ZIUA ACEEA MARE ŞI ÎNFRICOŞATĂ CEL ASCUTĂ DOAR DE ISUS VA FI PRIMIT LA EL

  • Asa am fost si eu, dar cand m-am privit in oglinda, pe internet (Hrana Curata), am cerut Bunului Isus sa ma schimbe, asculta pe Florin Ianovici, Cristian Barbosu, lauda si inchinare din Bis Poarta Cerului Timisoara, etc… Face de 100x mai mult decat mersul la repetitie. Cristos vrea inimi schimbate si nu farisei adunati la spectacol care-si scot talantul din prosop si-l invelesc inapoi la iesirea din acele locuri. „Şi, schilodească-se odată cei ce vă tulbură!” cu tinuta, reguli si randuieli omenesti, coruri pe 4 voci cu mari dirijori, la care nu am vazut cercetare, bucurie, lacrimi, Duh Sfant, maini ridicate in cinstea Domnului… Cine esti cand nu te vede nimeni? Daca-ti vei curati gandul si mintea vei ajunge sa curatesti vasul pe dinlauntru si aceasta ne-a cerut Isus!!! Doamne ajuta-ne! Doamne fa ca toate Bisericile sa ajunga ca Poarta Cerului Timisoara!!!

 2. DEPINDE CE ASTEPTARI AVEM….DAR VASILE POATE NU AI INTANLIT PE ACEI FII AI LUI DUMNEZEU CASTIGATI CU SANGELE SCUMP AL LUI HRISTOS…..SI AI INTANLIT DOAR PENTICOSTALI ,BAPTISTI ETC…NU FI DEZAMAGIT CI DA-LE O PILDA INSUSI VIATA TA …SA STIE SI EI CUM TREBUIE SA FIE UN OM A LUI DUMNEZEU…

 3. PACE ,UNITATE INTRE FRATI ASTA DORESTE Dumnezeu cel plin de putere si glorie.
  DRAGOSTEA CA ESTE CEL MAI DE PRET ca este din Dumnezeu

 4. Gherghel Virgil

  PETITIE (pentru ca aici e loc pentru asa ceva)
  Aparitia unui comunicat sec al Conducerii Cultului Penticostal privind ruperea colaborarii cu Peniel nu rezolva problema. Daca urmariti conferintele Peniel sunt organizate cu sprijinul Bisericilor Penticostale si SLUJESC PASTORI PENTICOSTALI. In fond, nu recunosc legatura cu o miscare organizata si slujita de oamenii Cultului Penticostal. Pentru solutionarea corecta consider necesara comunicarea, adica stam la masa discutam cu BIBLIA in fata si tragem linie. Daca nu se colaboreaza cu Fundatia Peniel cei ce fac parte din aceasta organizatie nu-si mai au locul in Bisericile Penticostale iar cei care vor sluji in continuare la aceste conferinte NU mai pot fi pastori din Cultul Penticostal si atunci comunicatul trebuie sa fie altul, unul rezultat in urma dialogului intre cele doua parti si functie de pozitia luata de cei care sunt pe langa Scriptura. Rolul nostru nu este sa ne ucidem ranitii nici tinerii dar sa avem capacitatea si rabdarea sa-i ridicam pentru a castiga oameni pentru Imparatia Lui Dumnezeu, nu cu orice metode, dar cu cele prezentate in Biblie. Unul sadeste altul uda si Domnul face sa creasca. Totodata trebuie sa folosim aceeasi unitate de masura, BIBLIA ,la toate iesirile in decor a membrilor cultului penticostal de la cel mai mic pana la cel mai mare pentru a nu fi catalogati nedrepti. Domnul sa va ajute pe ambele parti: Conducere Cult – Conducere Peniel SA VA POCAITI si pe langa voi toti si eu pentru a putea impreuna intra in Imparatia Lui Dumnezeu.

 5. Am o intrebare. Daca eu dupa 5 ani de casnicie ca ortodox m-am pocait si dupa 17 ani de casnicie fosta sotie s-a despartit de mine din cauza credintei mele, ea a ramas tot ortodoxa, s-a recasatorit dupa ce a terminat divortul de mine bagat de ea. Eu am 43 de ani si de 8 ani divortat acuma am gasit o fata pocaita, dar pastorul ei nu imi da voie sa ma casatoresc cu ea ca zice ca imi traieste nevasta. Oare eu sunt condamnat la moarte daca fosta sotie s-a recasatorit? Nu s-a pocait si eu vreau sa ma casatoresc in Domnul. Nu ma lasa unii pastori. In 1 corinteni capitolul 7 cu versetul 15 am temei biblic ca sunt dezlegat, adica liber dar acei pastori ma condamna la moarte. Sa imi duc crucea asa imi spun, ce vina am eu ca slujesc lui Dumnezeu si fosta sotie a bagat la divort si s-a recasatorit?
  As vrea sa vad si eu un pastor care imi intelege rana si durerea mea.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  • un pastor care cunoaste Scriptura nu-ti poate interzice sa te casatoresti ,mai sunt cazuri ca si al tau. Tu numai ai nimic a face cu cei necredinciosi adica cu fosta sotie Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace. Ea este un trup cu altcineva deci nu se poate sa mai fii si tu legat de ei. Acea femeie ( fosta ) numai este nevasta ta, ea te-a dezlegat de legamantul casatoriei .Daca fosta sotie era credincioasa si v-ati fi despartit de orce pricina …da nu aveai voie dar asa ..ea necredincioasa …s-a casatorit cu altul ….cred-ca esti incredintat sa te recasatoresti.Dumnezeu sa-ti de-a pacea si binecuvantarea Lui in tot ce vei face!

  • PRINTRE CAUZELE LEGALE DE DIVORT SE ADMITE PĂRĂSIREA CĂSĂTORIEI ŞI CĂMINULUI CONJUGAL SE SOŢUL(SOTIA ) NECREDINCIOS (Ă)
   1 CORINTENI 7:15Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legaţi: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace. DACĂ NU SUNT LEGAŢI SUNT LIBERI (SLOBOZI ) SI DACĂ SUNT SLOBOZIŢII DOMNULUI DE CE SĂ FIE LEGAŢI DE PĂSTORI ? Cu blândeţe întrebă pe fraţi despre versetul sus amintit .Cine vede lumina să nu trăiasă în întuneric .

  • Fr. Daniel ramii la BIBLIE cuvintul lui DUMNEZEU nu incurca pe nimeni ci oameni se pot incurca uni pe alti , dupa chiar cazul tau asa zisi pastori nau cunostintele necesare din cuvint ca sa poata da un raspuns,Eu zic ai toata libertatea sa te casatoresti ,numai in Domnul, potrivit cu cuvintul Domnului, ceia ce povestesc uni si altii nui baga in seama.
   Pentru ca vei primi si vorbe din acestea ca nu ai fost lumina ,nu ai stiut sa te fi purtat cu dragoste cu fosta sotie,toate acestea sunt de domeniul trcutului,Tu daca vrei sa ramii credincios Domnului mergi mai departe Domnul sa-ti ajute

 6. NU POT EU SA TI SPUN DA SAU NU.EU CRED CA NUMAI DUMNEZEU POATE SA TI RASPUNDA ROAGATE CA DUMNEZEU SA TI DESCOPERE DACA POTI SA TE CASATORESTI SAU NU

 7. Catre conducerea Cultului Penticostal

  Am observat ca desi au trecut 22 de ani de la caderea comunismului, inca nu exista un plan care sa pregateasca crestinii daca ar mai fi sa mai treaca printr-o astfel de prigoana. Aceast lucru denota o lipsa de responsabilitate din partea dumneavoastra sau nu percepeti lucrul acesta ca pe o problema pentru voi ( asa cum v-ati descurcat va veti mai descurca?). Am auzit in ultima vreme predici care sa te lege de o cladire sau de un om, de parca aceasta invatatura ar rezista in fata prigonitorilor de teapa celor din regimul trecut. Va rog sa va ganditi si sa dati un raspuns la aceasta problema care nu cred ca este numai una personala.

 8. Catre conducerea cultului Penticostal Am vrea sa stim ce masuri disciplinare sau luoat inpotriva acelor pastori care au venit la moisei si au ordinat pe fr.Hojda Pavel ca prezbiter fara aprobarea conduceri filialei penticostale din Baia Mare .Mentionam ca acest frate a dat conducerea cultului la televiziune la politie si la procuratura spunand numai minciuni despre frati . Cei ce lau uns au fost fr.Ciobanu Ghita din Suceava fr.Turcu din Cluj si fr.Opris Victor din Satu Mare fara stirea conduceri cultului HORJ PAVEL din moisei

 9. Felicit conducerea cultului care a luoat hotarirea de a nu-l valida ca prezbiter pe Hojda Pavel din Moisei MM cel care din nou a inceput o campanie de defaimare a cultului penticostal la postul de televiziune OTV Prin astfel de amenintari si minciuni la adresa frtilor din conducerea cultului un astfel de asazis frate care nu are nici o chemare la o astfel de slujba na predicat in viata lui mai mult de 3 minute acun vre sa fie uns ca prezbiter semneaza Un frate din comitetul biserici din Moisei

 10. Daca cel necredincios vrea sa se desparta,sa se desparta; in imprejurarea aceasta,fratele sau sora nu sint legati: Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace. Intreb si eu , oare despre care legatura este vorba?. Daca cel necredincios rupe jugul si se duce de isi face viata cu un altul, ce e de facut ? ce sa faca cel credincios in imprejurarea aceasta. Pavel vine si spune ca nu mai este legat, im- i vine sa cred ca este liber sa se re-casatoreasca. 1Cor. 7-15.

 11. pavel Moisei MM

  Anuntam ca biserica penticostala nr.1 din MOISEI a trecut sub conducerea fr. IOAN CEUTA ,sa stie fratii care vin la MOISEI .Fratele Pavel Hojda desi nu este validat de nimeni ca prezbiter totusi face Cina Domnului oare este posibil asa ceva .De fapt poate la dezidenti unde incearca sa -i convinga sal valideze este admis orice ,semneaza fr.PAVEL DIN MOISEI

 12. pavel Moisei MM

  Am vera un raspuns de la conducerea biserici penticostale Albini nr.5 din Cluj este admis ca fratele Danit Aschilean sa vina la Moisei sa faca Cina Domnului cu un frate care nu este recunoscut de cultul Penticostal ca prezbiter .Duminica 25 martie a facut Cina la Moisei cu fr. Hojda Pavel care este in conflict cu conducerea Cultului si care ameninta cu noi minciuni pe care le-a da la OTV .Asteptam un raspuns oficial si de la conducerea Cultului .oare pina cind se mai tolereaza asemene fapte in bisericile penticostale .semneaza fr. Vasile Horj din Moisei

 13. Va salut cu pacea Domnului Isus scumpi mei fratii in Domnul din conducerea cultului Penticostal fac parte din biserica penticostala Betezda com Tacuta , jud Vaslui si va rog in numele Domnului Isus sa ne spuneti si noua de unde putem cumpara si noi calendare simple de perete penticostale?

 1. Pingback: Am voie să mă recăsătoresc dacă fosta soție necredincioasă s-a recăsătorit? « Penticostalismul AZI

 2. Pingback: COMUNICAT Cultul Creștin Penticostal: Către Redacția „Evenimentul Zilei” | Penticostalismul AZI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: