Viitoarea soție a lui Ilie Năstase este penticostală?


Pe multe situri de știri se prezintă informația că între Ilie Năstase și Brigitte Sfat va avea loc doar o cununie civilă, cea religioasă fiind eliminată din planurile celor doi, pentru că fiecare aparține unei confesiuni religioase diferite, la care nu renunță nici unul dintre ei. Deși Brigitte Sfat se declară neoprotestantă, siturile oferind informația exactă că aparține cultului penticostal, totuși viața ei contravine Mărturisirii de Credință a Cultului Penticostal din România!

O cununie religioasă a celor două persoane nu este posibilă pentru că Ilie Năstase este ortodox iar Brigitte Sfat este penticostală. În aceste condiții trebuie să aducem în atenție câteva aspecte ce o descalifică pe viitoarea soție a lui Ilie Năstase să aparțină de Cultul Creștin Penticostal din România, legal în România pe baza unei Mărturisiri de Credință:

1. Cultul Creștin Penticostal din România nu acceptă trăirea împreună a celor ce urmează să se căsătorească până în momentul oficierii cununiei civile și a celei religioase, pe când  Ilie Nastase și Brigitte Sfat sunt împreună de aproape doi ani, și abia acum se gândesc la căsătorie. În Mărturisirea de Credință a Cultului Creștin Penticostal din România se precizează foarte clar: Noi credem că familia, prin căsătorie, este o instituţie divină aşezată de Dumnezeu. Familia este o instituţie divină şi biblică. Ea a fost hotărâtă de Dumnezeu, chiar primilor oameni: Adam şi Eva (Genesa 2:18-24). Prin căsătorie, Dumnezeu face legătura intimă şi sfântă între soţ şi soţie, formând din amândoi un singur trup (Matei 19:5). ”

2. Creștinii din Cultul Creștin Penticostal din România cred că „Căsătoria se oficiază întâi la ofiţerul stării civile, urmând căsătoria religioasă prin binecuvântarea Domnului, în Biserică” pe când Ilie Nastase și Brigitte Sfat se vor mulțumi doar cu o cununie civilă, fiind obligați să renunțe la cea religioasă.

3. Creștinii din Cultul Creștin Penticostal din România cred că „Cuvântul lui Dumnezeu nu permite ca un credincios să se căsătorească cu o necredincioasă sau invers (Deut. 7:3; 1 Cor. 7:39; 2 Cor. 6:14)”, pe când motivul pentru care Ilie Năstase si Brigitte Sfat nu se pot cununa la biserica este acela ca au „religii” (așa scrie în presă, e vorba de confesiuni nu de religii) diferite. De doi ani, Brigitte Sfat a trecut la penticostali, iar Ilie Nastase este ortodox. Nici unul dintre ei nu are de gând să-și schimbe „religia”. „Nu vreau nunta cu Ilie! Ne vom oficializa relația printr-o cununie civilă. Eu sunt neoprotestantă și Ilie este ortodox. Fiecare e cu religia lui”, a declarat Brigitte Sfat, care s-a „pocăit”, în urmă cu doi ani, când a fost și botezată în Cultul Penticostal, se notează pe Live News.

Așadar, declarațiile viitoarei soții a lui Ilie Năstase, Brigitte Sfat sunt în contradicție cu Mărturisirea de Credință a Cultului Creștin Penticostal din România.

Credeți că Brigitte Sfat este penticostală, așa cum o prezintă presa din România?

Posted on 16 martie 2012, in Anunțuri, Articole, Blog, Dezbatere, Știri, Familie, Forme, Interacțiunea blogosferei, Organizare, Tineri, Viața cotidiană and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 28 comentarii.

 1. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE! PENTRU HOTARAREA voastra pentruca nici eu inaite de ma casatori nu am cunoscut calea si dupa DOMNUL SI-A ARATA BUNATATEA . !! ,,nu RELIGIA NE VA MANTUI CI CREDINTA NOASTRA ,, si eu zic ca Domnul nostru este MARE si el stie dece se intapla toate acceste lucruri EU VA DORESC CA DOMNUL NOSTRU SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA DEA DRAGOSTE DE INTELEPCIUNE SI DE CUVANTUL LUI CEL DRAG ,,AMIN!!!!!;,

  • daca nu esti pocaita cu adevarat numai cu Numele Domnul Isus sa iti dea putere sa faci voia Lui nu te uita la banii lui Ilie Nastase caci vei merge in iad cu toata averea lui si nu vei avea mintuire. Domnul Isus sa iti dea intelepciune! amin

 2. Of of…deci ca traieste in concubinaj de ani de zile cu Ilie, cultul nu zice nimic, dar ca vrea sa isi puna viata in ordine, sa fie corecta maritandu-se… o va da afara…offff offf in mainile cui e viata oamenilor ?????

 3. Daca spuneti ca numai cei ce apartin Cultului Penticostal sunt penticostali atunci, din perspectiva dvs, e nu este penticostala.
  Din cate stiu eu Brigitte este membra la o Biserica Penticostala din Bucuresti.

 4. da este penticostala.

 5. Pai nu mai inteleg : biserica unde e membra nu i-a atras atentia pana acum ca nu traieste conform credintei crestine ? Ea avea o relatie cu un „potential” sot dar o relatie in afara credintei ? Si biserica …. nimic ? Ciudat … ce fel de biserica este aia ?

 6. cred ca se cam barfeste pe aici si nu e bine.Care este fara de pacat sa ia primul piatra si sa dea .
  Talmacirea Biblie nu se face din prisma unei doctrine sau a unui cult.Talmacirea Bibliei se face pentru a capata noi invatatura care sa ne mantuiasca indiferent de ce cult apartinem ,pacatul este pacat .Curvia este curvie ,si preacurvia este preacurvie.V-ati gasit acum sa dati cu pietre intr-o femeie ,da toti sunt buni cu cei mai slabi ,dar de ce nu incepeti din varful piramidei de la Irod care si el traieste cu nevasta fratelui sau.Era sa uit ,pe el il aveti ca si protector.?

 7. Fratilor, o femeie care nu traieste dupa cuvantul Domnului nu-i nimic, nici macar penticostala! Auzi, Brigitte Sfat penticostala??

  • […] Este foarte clar ca, aceasta femeie nu este pocaita si nu are nimic a face cu penticostalismul. Apoi se stie deasemenea ca Ilie Nastase a fost insurat de 3 ori. Cred ca situatia cu privire la acest subiect este limpede ca, apa cristalina.
   Cele bune.

   • Remus, buni sau rai sunt ai nostri si daca nu ne place ce fac IN ACEST moment al vietii ! Nu esti tu in masura sa judeci cine e ce.

    Cristi eu am raspuns dupa ironia ta si DA EA POATE FI PENTICOSTALA CHIAR DACA NU TRAIESTE DUPA CUVANT. Sunt si penticostali decazuti dar care se pot ridica din nou. O problema temporara nu schimba destinatia unui om…mai ales daca este ajutat si nu denigrat !

    Repede va deziceti de oamenii care au probleme in viata. Mai cititi Biblia dragii mei. Ea trebuie avertizata cu doi martori de catre presbiterii bisericii unde ea este membra. Apoi in fata Bisericii….sunt niste pasi de urmat….Ce nu ati invatat nici voi si nici alte grupari este ca UN CAZ NU SE REZOLVA DUPA URECHE SI NU SE JUDECA DUPA O BARFA cancaniada…

 8. Vasi, Cuvantul Domnului spune altceva…se pare ca nici tu nu traiesti dupa el, daca m-ai judecat pe mine :)

 9. E bine ca s-au facut precizarile de mai sus.
  Circumstantele sunt diferite pentru multe persoane care vor sa-L slujeasca pe Domnul, asa cum ar trebui, dar, de la teorie la practica e cale lunga.
  Dumnezeu poate face o trezire in viata celor doi, astfel incat sa fie corcti din punct de vedere al Bibliei.

 10. Nu santem noi in masura sa judecam. Domnul sa va binecuvinteze

 11. oare il iubeste pe nastase oare iubeste oameni ajuta pe cineva dezinteresat daca sufletu-i curat si simte ia credinta adevarata si iubire din suflet pentru nastase si el pentru ia dumnezeu sa-i uneasca in ce religie li se potriveste destinul sa-l hotarasca domnul nu noi sa-i judecam virgil

 12. o femeie care pretinde ca e credincioasa treb sa o dovedeasca nu prin vorbe ci prin fapte avind un duh bllind si linistit cu smerenie si sfiala si incepind de la imbracaminte si pina la vorbire si daca zice ca e credincioasa e un lucru bun dar treb sa dovedeasca asta in fata dlui si inaintea oamenilor

 13. probabil amindoi sint pt interes alta logica nu este

 14. Cuvântul lui Dumnezeu nu permite ca un credincios să se căsătorească cu o necredincioasă sau invers (Deut. 7:3; 1 Cor. 7:39; 2 Cor. 6:14)” deci cineva ortodox este „necredincios” ?
  Nu tot crestini sunt si ortodocsii, dupa cum scrie mai sus ca e diferenta de confesiune, iar nu de religie… ?!

  • Numele de crestin a fost dat doar ucenicilor lui Isus Hristos. Deci nu un nume te face crestin, ci o viata traita ca ucenic al lui Hristos. Pentru a fi un crestin adevarat trebuie sa ai o relatie personala cu Dumnezeu. Un crestin este nascut din nou si are o viata noua. Aceste aspecte sunt fundamentale pentru a analiza daca esti crestin sau nu?

   • Mentionez ca nu vorbesc aici despre Ilie Nastase, ci in general.

    Si ca ortodox poti avea o viata curata si sa respecti Biblia, poti avea o relatie persoana cu Dumnezeu. Intocmai cum exista membrii rataciti ai cultului ortodox, exista si in cadrul celui penticostal.
    Deci da, nu conteaza numele dat, ci trairea fiecarei persoane, relatia persoana cu Dumnezeu. Atunci de ce ortodocsii ar fi necredinciosi?!

    • Pentru noi penticostalii, care am ales Cultul Penticostal, consideram ca e mult mai usor sa traiesti biblic, in cadrul acestui cult pentru ca este ca marturisire de credinta cel mai aproape de invatatura Scripturilor.
     O parere personala despre ortodoxie este ca unele aspecte de practica a credintei poate ingreuna o relatie personala cu Dumnezeu, aspecte precum: multimea sfintilor, asezarea Sfintei Traditii pe aceeasi autoritate cu Sfanta Scriptura, includerea icoanelor si a moastelor in practica credintei – toate acestea si altele sunt mai degraba un pericol decat ajuta la practicarea unei credinte corecte si nu exista baza biblia pentru practicarea acestora.
     Asadar, trebuie sa existe o autoritate absoluta in ceea ce priveste trairea credintei si aceasta este Sfanta Scriptura.

     • Eu intrebam strict despre aceasta denumire, de „necredinciosi”.

      Eu sunt ortodoxa si in acelasi timp credincioasa, respect Sfanta Scriptura in masura in care pot. Cel pe care il iubesc este penticostal. Asa ca familia mea ar obiecta impotriva cultului sau, iar familia lui impotriva confesiunii mele. Si de unde pana unde trairea spirituala si relatia cu Dumnezeu e definita de culturile in care s-a intamplat sa te nasti?
      Aceasta e marea mea dilema….

      • Relatia personala cu Dumnezeu si trairea spirituala sunt definite de Sfanta Scriptura, un anumit cult poate fi prin marturisirea de credinta mai aproape sau mai departe de invatatura Scripturii… Iar relatia personala si trairea spirituala si-o cunoaste fiecare persoana in parta, fara a exista vreo indoiala, cei din jur pot cel mult confirma trairea credintei in ceea ce facem in fiecare zi. pentru ca orice pom se cunoaste dupa roade, tot asa orice credincios se cunoaste prin trairea de zi cu zi: reactii, actiuni, atitudine in situatii dificile, atitudinea in situatii de conflict. Bineinteles ca nimeni ne este perfect, dar dupa orice greseala trebuie sa existe o marturisire a pacatelor in rugaciunea personala cu Dumnezeu.
       In ceea ce priveste situatia dumneavoastra, consider ca familia dumneavoastra este mai importanta decat familia de provenienta, Biblia reglementeaza acest lucru: prin casatorie te desprinzi de familia de provenienta si devii una cu partenerul de viata. Mai meditati la ceea ce inseamna „una”. Evaluati care familie este prioritara pt dumneavoastra. Nici o decizie nu trebuie s-o luati sub o anumita presiune din oricare sens, sau fara a fi convinsa ca decizia este una corecta, de aceea trebuie sa va rugati ca Dumnezeu sa va calauzeasca spre o decizie corecta in acest sens. Comunicarea in luarea unei decizii este foarte importanta, comunicarea cu Dumnezeu si cu cei din jur.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri ca acesta: