Vladimir Pustan la Biserica Greco-Catolică din Timișoara


Pastorul penticostal Vladimir Pustan este invitat în această seară, 25 noiembrie 2011, să rostească mesajul biblic creștinilor prezenți la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii și a Unității” din Timișoara, anunță Suceava evanghelică.

Preotul paroh al Bisericii Greco-Catolice Sfânta Maria din Timișoara Ioan Chişărău l-a invitat pe pastorul Vladimir Pustan să predice după ce l-a auzit în repetate rânduri pe youtube. În această seară – 25 noiembrie 2011 – Vladimir are la dispoziţie o oră pentru a rosti Cuvântul lui Dumnezeu.

Prin această invitaţie, notează Suceava evanghelică, se confirmă din nou că pastorul Vladimir Pustan este printre puţinii penticostali, dacă nu cumva singurul, invitat să predice în bisericile istorice din Romania.  David Reguș, administratorul blogului Suceava Evanghelică l-a contactat telefonic pe preotul paroh de la Biserica ”Sfânta Maria Regina Păcii şi a Unităţii” din Timişoara pentru a identifica motivaţia care stă la baza unei astfel de invitaţii care sparge tiparele obişnuitului.

Click pe link pentru a asculta ce spune preotul paroh de la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii şi a Unităţii” din Timişoara într-un interviu pentru RVE Suceava:http://suceavaevanghelica.wordpress.com/2011/11/25/vladimir-pustan-invitat-la-biserica-greco-catolica-sfanta-maria-regina-pacii-si-a-unitatii-din-timisoara/

Posted on 25 noiembrie 2011, in Anunțuri, Articole, Blog, Conferințe, Știri and tagged , , . Bookmark the permalink. 18 comentarii.

 1. si ce le predica despre fecioara Maria? ECUMENISMUL este anticristic.

 2. De ce o luati asa? Cuvantul trebuie propovaduit oricui! Daca sunt de alta confesiune,sunt ciumati sau cum?
  Si eu am fost in biserici de toate denominatiile ,unde sunt invitata ca persoana publica si sunt tot aici,nu s-a intamplat nimic.Nu fac niciodata nimic din ceea ce nu cred,adica „sarutat icoane,sarutat maini”,etc.
  Daca la predica fratelui un singur om de acolo se intoarce cu adevarat la Dumnezeu,este un castig!! „Mergeti si propovaduiti evanghelia la orice faptura” si mai departe stiti cu totii
  Oare insusi Mantuitorul cand a fost rastignit nu a fosr judecat pentruca umbla cu vamesii si cu femeile usoare?”Nu fiti copii la minte ci la inima”
  Dumnezeu sa-i ajute sa poata predica Scruiptura si acelor oameni!!!!

 3. Ecumenismul da este anticrestinesc, dar DRAGOSTEA DE FRATI SI IUBIREA DE OAMENI este dovada unei staturi mari in Cristos.
  Evanghelia trebuie propovaduita tuturor.

 4. Am vizionat clipul de la biserica ortodxa unde e preot Cristian Pomohaci , e minunat cum acesti ortodocsi au stat in picioare 4 ore si au laudat pe Domnul(oare se inplineste cuvintul din biblie unde spune ca- cei din intii vor fi cei de pe urma?) Zic asta pentru ca am frecventat biserici neo protestante unde domneste apatia si nemultumirea. Multi critica biserica ortodoxa, dar ma intreb ,ce Duh l-a facut sa plinga permanent pe acest preot Cristian Pomohaci? ce Duh i-a inpins pe enoriasi sa strige continuu Binecuvintat sa fie Domnul?? Nu pot decit sa ma bucur de initiativa bisericilor de diferite denominatiuni, sa cheme oameni devotati Lui Dumnzeu, care sa le vorbeasca despre voia LUI.

 5. Cum adica „ecumenismul e anticristic” sau „anticrestinesc”? Cred ca nu intelegeti ce inseamna ecumenism…

 6. il cunosc pe fratele pustan inainte de a devenii celebru pe internet. cunosc dogmele gresite ale bisericii catolice. Dragostea lui Dumnezeu este Adevarul lui Dumnezeu. mergand intr o biserica catolica iti dai acordul la dogmele ei nu L vestesti pe Domnul Isus. Dupa ce a mers la biserica ortodoxa nu s a convertit nimeni la penticostali ci au trecu evanghelici la ortodocsie. ce se intampla acum in lume este o inchinare la toleranta in care toata lumea are dreptate, toate adevarurile sunt adevarate chiar daca sunt divergente. dragostea trebuie sa fie pentru oameni. asta nu inseamna ca trebuie sa le aratam dragoste fiind de acord cu credintele lor gresite cu ereziile lor. ii amagim pe ei si ne amagim si pe noi. unitatea se realizeaza traind ADEVARUL DRAGOSTEI LUI HRISTOS nu facand derogarii de la acest Adevar.

 7. Ecumenismul are mai multe definitii depinde cine le formuleaza . ecumenismul este una din tezele dragi ale masonerii care vrea sa uneasca religii mari ale lumii apoi sa uneasca intreaga lume. dati mi definitia dumneavoastra. cea mai relevant discurs ecumenic a fost tinut de preafericitul Daniel la consilul european apoi a venit in Romania si a constituit consilul consultativ al cultelor din romania. islamicii mozaici penticostali etc. un subiect care nu s a discutat in lumea penticostala.

 8. Am o intrebare,poate ma lamureste cineva: In politica neoprotestanta penticostala este inclusa doctrina lucrqtorilor misionari precum si a evanghelizarilor.Cum populatia RO este preponderent crestina cu rit ortodox si catolic evident ca misionariatul si evanghelizarea se vor face cu scopul atragerii membrilor celor doua formatii religioase mentionate anterior catre cultele nou protestante.Misionarii si evanghelistii cheama la pocainta si la predare pe credinciosii ortodocsi si catolici.In majoritatea cazurilor nu se mentioneaza DE CE? şi sunt destule motive in religia ortodoxa si catolica. care contrazic credinta data sfintilor(odata pentru totdeauna).
  Intrebarea mea este de ce mai msionam si evanghelizam oameni pe care îi recunostem (prin practici ca ale pastorului Pustan) ca fiind de aceeasi credinta cu noi? De fapt multi predicatori folosesc sintagme ca „fratii nostri ortodocsi,catolici, adventisti,etc” recunscand la fel,”temeinicia” invataturilor ortodoxe,catolice,adventiste,etc dar pe de alta parte mergem sa-i evanghelizam, sa facem misiune etc
  TARE SE MAI RATACESC UNII DINTRE NOI (oare de ce?)

 9. Predica a fost biblică.
  Semnalez cu tristeţe, din nou, că celebrul pastor penticostal vrea să pară relevant şi spune ceva nebiblic dar şi face ceva nebiblic. Spune: Va fi şi Maria, mama Lui, … fântână ferecată din care a curs izvorul mântuirii (minutul 33) şi apoi s-a întors şi s-a închinat în faţa icoanelor (minutul 34).
  Am fost curios dacă s-a lăsat (lepădat) de aceste practici nebiblice. Păcat…
  Poate că în curând vom avea Biserica Penticostală Unită cu Roma.

  • @ioan joldes

   „”””fântână ferecată din care a curs izvorul mântuirii””””
   Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura.” (Ioan.7:38)
   Si Maria a crezut in Isus ,deaceea ia si curs aceste ape vii,dupa cum si tu si noi am crezut in Isus ,si deaceea ne si curg aceste izvoare de ape vii.Nu o zis Pustan nimic rau in asta.
   Cit despre aplecatul lui inspre o hartie agatata pe pereti ,un idol asa cum il numim ,noi stim ca un idol este totuna cu nimic,,,,,,stim ca in lume un idol este totuna cu nimic si ca nu este decat un singur Dumnezeu. (1Cor.8:4)5. Caci chiar daca ar fi asa numiti „dumnezei” fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi „dumnezei” si multi „domni”),

   6. totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi.

 10. raspunsul include mai multe componente incat daca ar trebuii sa fie exact, obligatoriu, ar fi foarte larg incat ar fi nevoie de o carte. de cand au aparut ereziile in primele secole crestinii dintr o grupare au incercat sa i converteasca pe ceilalti la gruparea lor considerand sacramentele si ierarhia celorlanti ca false. apoi a fost marea schisma 1054 cand cele doua grupari ( BIserica este una) s au afurisit, reforma lui luther 1517 s a m d. penticostali au aparut in 1900 si neopenticostali(charismaticii) mai tarziu. penticostalii recunosc numai botezul in apa al neoprotestantilor(la oamenii mari) dar nu pe al ortodoxilor si al catolicilor, luteranilor(la copiii mici) de la o vreme nici ortodocsi nu il recunosc pe al evanghelicilor considerandu i eretici(secte) deci nemantuiti. pe palierul diplomatic religios conducatorii cultelor se recunosc participa la intalnirii impreuna s a . la nivel educational penticostalii isi iau licentele si doctoratele la ortodocsi. privind evanghelizarea are cel putin doua aspecte a) daca ii chemi pe membrii altor culte la Hristos deci la o nastere din nou este bine. b) astazi se practica de cat un simplu prozelitism la cultul din care faci parte. membrii tuturor cultelor duc o viata seculara crezindu se mantuiti dar pe ceilalti pierduti. ortodocsi de la o vreme au inceput sa faca evanghelizare printre proprii membrii. allt fenomene care se intampla in timpurile noastre sunt al manifestarii harismelor in toate confesiunile si a trecerii evanghelicilor la ortodocsi, librariile din ardeal si din america sunt pline de cartii care marturisesc acestea. SCRIPTURA ne vorbeste de o ratacire totala in vremurile din urma si ne indeamna sa luom seama la noi si sa veghem sa nu ne insele nimeni nici macar anumiti predicatorii charismatici.

 11. Faptul ca cineva este invitat sa propovaduiasca evanghelia lui Hristos ,noi trebuie sa fim bucurosi ca este interes in mesajul Scripturii ,indiferent de grupare si confesiune religioasa.Cei care refuza sa se roage pentru cineva sau sa propovaduiasca evanghelia in locuri diferite de biserica care o conduce ,inseamna ca nu a ajuns sa perceapa invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS si nu au inteles exemplul Lui.Si trebuie sa inteleaga ce este scris in 2 Ioan ;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. ”
  Sa luam exemplul ap.Pavel care in epistola sa catre Coloseni ,in capitolul 3 cu 1 la 17 ;ce scrie?
  Este dureros ca multi dintre pastori se ingradesc in staulul lor si lupta cu o mare inversunare doar pentru staulul lor pentru motive diferite dechit al Domnului Isus Hristos si acest lucru se vede din felul cum se expun si cu ce scop conduc Biserica .Dar ar fi bine ca acesti pastori sa inteleaga mesajul ap.Petru din intiia lui epistola capitolul 5;
  „1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei. ”
  Multi azi nu mai inteleg calitatea „lepadarii de sine ” si nici puterea „slujirii”,dar prin subiecte stiu sa-i atace pe cei care se jertfesc si in viata au principiul si scopul slujirii pentru Evenghelia lui Hristos.Zile grele am ajuns si se vede ca unii din fotoliul lor moale din birou si pe cale virtuala cu subiecte aparte stiu sa manipuleze multimile exact dupa cum faceau carturarii si farisii care aveau pretentie la scaunul lui Moise si DOMNUL ISUS HRISTOS ce le spune multimilor si ucenicilor?Sa citim cu atentie mesajul scris in evanghelia lui Matei capitolul 23 si o sa intelegem mesajul.Sa nu credem ca azi lucrurile sint mai diferite si multi pastori abzic la confortul si salariul pe care au ajuns sa-l primeasca alaturi de alte beneficii care daca ne uitam cu o mare atentie o sa levedem si o sa le cunoastem mai ales daca stim cum sa accesam si paginile virtuale cu dovezi juridice.Trebuie sa apreciem sacrificiul sincer al fiecarei persoane care doreste sa expuna EVANGHELIA LUI HRISTOS si sa ne bucuram ca intilnim persoane sincere care releva invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS fiinca vor veni timpuri grele dupa cum este scris in Matei 24;”24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. „Si va fi dureros si chiar ssi pentru cei alesi .Deci staruiti in rugaciune si lasati pe cei sinceri sa predice Evanghelia fiinca apostolul Pavel scrie;”3. Har si pace voua de la Dumnezeu Tatal si de la Domnul nostru Isus Hristos!
  4. El S-a dat pe Sine insusi pentru pacatele noastre, ca sa ne smulga din acest veac rau, dupa voia Dumnezeului nostru si Tatal.
  5. A Lui sa fie slava in vecii vecilor! Amin”Cuvintul trebuie semanat fiinca „5. Cine este Pavel? Si cine este Apolo? Niste slujitori ai lui Dumnezeu, prin care ati crezut; si fiecare dupa puterea data lui de Domnul.
  6. Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca:
  7. asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca.
  8. Cel ce sadeste si cel ce uda sunt totuna; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui.
  9. Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu.
  10. Dupa harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un mester-zidar intelept, am pus temelia, si un altul cladeste deasupra. Dar fiecare sa ia bine seama cum cladeste deasupra.
  11. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos.
  12. Iar daca cladeste cineva pe aceasta temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie,
  13. lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.
  14. Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea ramane in picioare, el va primi o rasplata.
  15. Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el, va fi mantuit, dar ca prin foc. ”
  Deci fiecare ar trebui sa inteleaga in ce ii consta lucrarea ,trairea si slujirea in domeniul spiritual care este total diferit de cel politic si comercial!!!Lucru pe care unii nu au ajuns sa-l inteleaga si faptele ii dau de gol !!Si Domnul Isus pentru astfel de persoane are un mesaj aparte scris in evanghelia lui Matei capitolul 7 cu 21 la 29.Asadar sa nu ne inselam si pe DOMNUL ISUS HRISTOS sa-l urmam dupa cum este scris in evrei 12 cu 1 la 29.

 12. este perfect adevarat.

 1. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (26.11.2011) « Romania Evanghelica

 2. Pingback: 7 postări în Top 25 WP (27.11.2011) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: