Penticostalii nu mai sunt recunoscuți legal în Ungaria


Printr-o nouă lege a cultelor, aprobată deja de Parlamentul din Ungaria și care va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012, penticostalii alături de alte comunități religioase nu vor mai fi recunoscuți legal în Ungaria.

O nouă lege a cultelor prevede recunoașterea legală a doar 14 comunități religioase, astfel mai multe comunități religioase nu vor mai fi recunoscute printre acestea sunt: 

-Biserica Evanghelică Metodistă,

– Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea,

Biserica Penticostală și

– Armata Salvării.

Deja membrii opoziției liberale au trimis o scrisoare Consiliului Uniunii Europene, prin care se sesizează că legea încalcă libertatea religioasă.

Printre condițiile impuse pentru ca organizațiile religioase să obțină recunoaștere oficială trebuie ca acea organizație religioasă să fi existat de cel puțin 20 de ani în Ungaria și să respecte prevederile constituționale. Actuala lege se aplică și în cazul orelor de religie din școli care sunt finanțadte de către stat, anunță Revista „Creștinul Azi”.

Posted on 9 septembrie 2011, in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink. 31 comentarii.

 1. Dupa mine sunt unele tentative ale diavolului de a induce in eroare in ceea ce priveste persecutia.

 2. ….Veti fi urati de toti pentru Numele Meu!Matei 10:22…..Oare se apropie asta??

 3. Cu siguranta se apropie, asta e lucrarea diavolului.

 4. NU-mi este clar, penticostalii unguri vor intra in ilegalitate? Sau doat pierd statul de cult religios si devin asociatie religioasa?
  Si la noi in RO, exista culte religioase si asociatii religioase. Cultele au anumite drepturi in plus fata de asociatii, dar toti au dreptul sa functioneze legal.
  Daca ungurii scot in afara legii penticostalii, adica devine ilegal sa fii penticostal in Ungaria, atunci e ff grav. Daca nu, trebuie vazut ce drepturi pierd prin decaderea de la cult la asociatie religioasa.
  Avem nevoie de amanunte, pe care inca le mai asteptam.

 5. Eu cred ca ar trebui sesizate organismele internationale si multa rugaciune pentru fratii de acolo care acum trec prin incercari

 6. mircea patruica

  ..Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor…atunci va vor da sa fiti chinuiti,si va vor omora,si vati fi urati de toate neamurile pt. numele Meu….dar cine v-a rabda pana la sfarsit,v-a fi mantuit! Mat.24:8-9,13.
  Nu m-am gandit niciodata ca in Europa,in vreme ca aceasta de libertate din Ungaria sa inceapa prigoana impotriva crestinilor!
  Sne rugam pt. crestini de acolo! nu este usor sa lasi totul si sa te duci in alta cetate ,ca fara biserica e greu de trait!

 7. Numai cine va trai cu evlavie va fi prigonit si aici se va vedea credinta si rabdarea sfintilor.

  • Mihaita Ana Daniel:11:32 Dar aceia din popor care vor cunoaste pe DomnulDumnezeul lor,vor ramane tari si vor face mari ispravi.Si in Daniel 12:10…multi vor fi curatiti ,albiti si lamuriti,cei ce fac raul nu vor intelege,dar cei priceputi vor sti ce au de facut.
   Sunt convinsa ca mana Domnului este peste toti aceia care Il cauta dintr-o inima curata,dintr-un cuget bun si o credinta neprefacuta si ca El este un ajutor nelipsit in vremuri de nevoie.Un ajutor supranatural in conditii fara speranta.Acolo unde se pare ca nu este o cale,El va crea una,pt ca ai Sai copii sa poata pasi pe ea si sa spuna:”Ce maret Imparat avem…Isus Cristos,Domnul domnilor si Imparatul imparatilor,inaintea caruia se va pleca orice genunchi din ceruri ,de pe pamant si de sub pamant!Eu cred ca Domnul va arunca confuzia in tabara adversarilor si vor ajunge sa scoata sabia unii impotriva altora si se vor ajuta sa se nimiceasca unii pe altii,dar copii domnului vor trece ca pe uscat …Amin!Asa sa credem si asa sa ne rugam!

  • stai ca si voi ii prigoniti pe altii. Ii persecutati pt credinta.

 8. posibil sa se extinda aceasta lege si in alte tari din U:E: semnele venirii antihristului sa ne pocaim vine Domnul

 9. se apropie sfarsitul. vin vremuri in care se va alege graul de neghina caci multi chemati putini alesi.recunoastem ca avem in bisericile penticostale multa neghina???d zeu ii va ajuta pe cei cu inima curata si care IL cauta cu adevarat pe d zeu si nu doare de fatada..rugaciunea poate schimba multe poate da putere si poate duce catre cer.

 10. poate au gresit,in loc sa mearga inainte ,merg inapoi! oricum suntem chemati sa ne rugam pentru frati,si pentru conducerea tarii.

 11. am gasit informatia si pe alte site,verifica te rog http://ortodoxnews.ro/content/view/1238/86/,

 12. In siteiul: http://ortodoxnews.ro/content/view/1238/86/ se arata urmatoarele
  …,, O noua lege în Ungaria – doar 14 biserici recunoscute official Print
  Parlamentul din Ungaria a votat legea recunoasterii bisericilor în urma careia mai sunt recunoscute oficial doar 14 biserici din cele peste 100 functionale. Legea a fost deja criticata de organizatiile internationale pentru apararea libertatii religioase. Lege a trecut saptamâna aceasta prin parlamentul de la Budapesta cu 254 de voturi pentru si 43 împotriva….

  Prin lege au fost recunoscute 14 biserici si comunitati religioase, în timp ce alte denominatiuni vor trebui sa obtina un vot parlamentar cu o majoritate de doua treimi pentru a fi recunoscute ca biserici sau comunitati religioase. Între bisericile recunoscute se numara: bisericile catolica, reformata, luterana, ortodoxa, comunitatea iudaica, bisericile baptista, adventista, penticostala, unitariana. Peste jumatate din populatia Ungariei se declara de religie romano-catolica.

  Conform noii legi, pentru ca o adunare de credinciosi sa se constituie într-o biserica este nevoie sa îsi declare credinta si activitatile religioase si sa prezinte dovada a 20 de ani de activitate si functionare conform structurii si regulamentelor interioare. Chiar înaintea votului final a mai fost depus un amendament conform caruia nu mai este necesar numarul minim de membri de 1000 de persoane.

  Limitarea de 20 de ani implica faptul ca bisericile care au functionat în vremea comunismului trec testul, în timp ce bisericile formate dupa caderea dictaturii comuniste nu reusesc acest lucru. Printre comunitatile religioase ramase în afara recunoasterii legii sunt crestinii metodisti, buistii sau musulmanii. Reprezentantii acestor comunitati si-au exprimat uimirea fata de noua lege si au declarat ca vor depunde cereri pentru recunoastere.

  Liderul Bisericii Metodiste din Ungaria Istvan Csernak a declarat pentru agentia MTI ca organizatia pe care o conduce, si care are de fapt o vechime de 100 de ani, a primit ca pe un soc stirea. Metodistii au anuntat ca vor depune cerere pentru reanalizarea situatiei lor si au spus ca au deja sprijinul ministerului de justitie. O alta biserica de-listata este cea a Nazarinenilor. În Ungaria acestia au înfiintat prima biserica în 1999 si au 87 de membri si alti 60 de participanti. Liderul comunitatii islamice Zoltan Bolek a afirmat ca a primit cu dezamagire stirea. Si islamistii au sprijinul guvernului pentru a face o cerere în vederea obtinerii statutului de biserica. De asemenea liderul budist Zsolt Balog a declarat ca organizatia sa este complet compatibila cu cerintele si ca va face un demers pentru recunoasterea drepturilor.

  Opozitia socialista a numit ziua de luni „o zi de jale în istoria bisericii” afirmând ca votul nu s-a ridicat la înaltimea standardelor de constiinta si libertate religioasa. Reprezentanti ai organizatiilor pentru libertate religioasa si experti în domeniu au denuntat legea ca fiind discriminatorie pe criterii de marime si semnificatie istorica. Legea votata „va reprezenta un serios pas înapoi în libertatea religioasa din Ungaria”, a comunicat Institute on Religion & Public Policy. „Încercarile de „reglementare” a religiei sunt pur si simplu incompatibile cu o societate libera si democratica” a spus Dwayne Leslie, secretarul general al International Religious Liberty Association. „Gruparile de credinciosi mai mici sau mai noi, care nu apartin traditiei religioase dominante, ramân fara un statut legal si fara o „voce” prin care sa protesteze fata de tratamentul la care sunt supuse”, a declarat John Graz, secretarul general al International Religious Liberty Organization. „S-a demonstrat iar si iar, în multe locuri, ca încercarile de a reglementa religia duc aproape invariabil la dicriminare.”

  Cea mai recenta lege de recunoastere a bisericilor din Ungaria a fost data în 1990. Actuala legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012. Dincolo de critici, ea este apreciata însa pentru ca face curatenie între organizatiile care pretind ca sunt biserici si sunt doar paravane pentru afaceri sau pentru scutiri de taxe. Legea va recunoaste doar bisericile care au activitate religioasa efectiva si nu cele care desfasoara activitati de management, lobby, servicii psihologice sau parapsihologice, medicale sau de alta natura nereligioasa.

  sursa:ortodoxia.md
  Aici se enumera caci intre 14 bserici recunoscute sunt si…PENTICOSTALII !…Verificati !

 13. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 14. biserici penticostale din zaragoza?

 15. E clar ca se apropie …de undeva trebuie sa inceapa,nu ma sperie nimic,asa scrie si se implineste! AMIN!

 16. Este probabil un experiment. Daca poporului place, se poate introduce ceva asemanator la nivel European. (vezi Fapte 12:3).

 17. binecuvintat sa fiedumnezeu pe ntru ca se implineste cuvintul luivrem nu vrem el se implineste atunci se va vedea adevarati crestinicind va suferi pentru numele lui nu acum cind venim in adunare si stam picior peste picior doar cafeaua mai lipseste dumnezeu sa ne ajute sa nu ne lepadam de el ca el va ingadui multe suferinte sa vada il iubim noi cu adevarat acum e usor sa spunem dar atunci sa ne vedem ai sa ne trezim

 18. biblia spune voi sinteti lumina lumiii si sarea pamintuluicum intelegem noi acest cuvint noi trebuie sane deosebim de cei de afara daca nu ne deosebimfacem numele lui dumnezeu de rusine

 19. Avram Iosif Iancu

  Dragii mei,se implineste scriptura!!Trebuie sa vina prigoana,uraciunea pustiiri in locul prea sfant,si semnul fiarei,
  Eu le vad astfel:
  1:Prigoana incet incepe,vedeti si voi
  2:Uraciunea pustiiri va fi in curand casatoria intre homosexuali,legea va obliga pastorii sa-i casatoreasca,cine nu va voi,va fi prigonit.
  3:semnul fiarei:Aici e foarte delicat,dar eu cred ca va fi intradevar un chip integrat in mana si in cap,vedeti cun innrobeste computerul simplu,daca va fi introdus un microchip in organism,vor fi in stare sa regleze secrettile chimice din corpul nostru cu microimpulsuri electrice,sfrutand electricitatea organismului,si ne vor transforma in papusi telecomandate(exagerez pentru a va ilustra pericolul,dar vor putea influenta alegerile noastre,pana acolo ca vor annula personalitatea noastra)
  De aceea va spun:Fiti tari si veghiati!Sa nu ne lasam influentati de cel rau,si nici de teama, totul prevesteste ca Domnul nostru vine in curand,noi sa fim gata!Dumnezeu sa ne ajute

 1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (09.09.2011) « Romania Evanghelica

 2. Pingback: Biserica penticostală din nou recunoscută legal în Ungaria « Penticostalismul AZI

 3. Pingback: Biserica penticostală din nou recunoscută legal în Ungaria « Biserica Penticostala Maranata Vulcan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: