Video: Dansul – un mod de închinare al noii generații de penticostali?


Mișcarea penticostală la nivel internațional cunoaște „o trezire” printr-un mod de închinare foarte dinamic, din care face parte și dansul, aceștia fiind etichetați de cele mai multe ori cu numele de „carismatici”! Poate fi dansul un mod autentic de închinare pentru creștinii penticostali? 

Modul de închinare dinamic este adoptat de tot mai mulți penticostali, unii adoptând chiar și dansul ca o formă de închinare actuală. Putem sesiza că în fiecare regiune a țării există o astfel de mișcare de „trezire”, un exemplu concret fiind Biserica „Râul Vieții” din București, biserică în care s-au integrat membrii formației „Proconsul”.

Dansul este adoptat de tot mai mulți creștini penticostali ca o formă biblică de închinare, preluată din modul de închinare a Vechiului Testament. Argumentul biblic al acestei forme a închinării se găsește în mod deosebit în psalmi, dar se știe că marele împărat David, care face parte din linia genealogică a  întrupării lui Isus Hristos, s-a închinat prin dans în momentul aducerii chivotului la Ierusalim.

Dacă dorim să ne debarasăm total de acei oameni care îmbrățișează dansul, cu siguranță nu este o poziție corectă! Pentru că dacă afirmăm că este o altă mișcare, separată de penticostali, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți dintre ei își au originea la penticostali. În acest context să nu uităm că toată controversa din blogosferă cu privire la conferința „Peniel” a pornit de la un „dans”!

Oare este corect ceea ce susținea un pastor într-un mediu penticostal, în contextul dezbaterii formelor de închinare: Toți mergem în același sens, numai că suntem ca într-un autobuz, unii sunt pe scaunele din față, iar alții vin mai pe urmă, pentru că se află pe scaunele din spate!?

About these ads

Posted on 24 iunie 2011, in Articole, Biserică locală, Dezbatere, Forme, Tineri, Video and tagged , , . Bookmark the permalink. 44 comentarii.

 1. INNAPOI LA SCRIPTURA ,LA POCAINTA IN SAC SI CENUSA !

 2. ” Poate fi dansul un mod autentic de închinare pentru creștinii penticostali?”

  Da. Eu cred ca este!

  Cand in Psalmi 149:3 citim “Să laude Numele Lui cu jocuri, să-L laude cu toba şi cu harpa!” sau cand Domnul Isus ne spune “Bucuraţi-vă în ziua aceea şi săltaţi de veselie; pentru că răsplata voastră este mare în cer;”… inteleg foarte clar ca dansul este o manifestare a bucurie si recunostintei inaintea lui Dumnezeu.

  A te uita la un dans este altceva. Cam la fel cu muzica. A te inchina inseamna a face ceva, nu a observa ceva.

  A judeca o metoda de inchinare nu e usor si putem gasi greseli pana si in felul cum cineva pune banii la colecta.

  Dansul ca inchinare eu il vad ca o exprimare a bucuriei ce exista in interior, bucurie curata venita din relatia cu Dumnezeu. Si cuvantul folosit de Domnul Isus “saltati” ne da ideea unui simplu salt de bucurie, uitati-va la un copil sa vedeti bucurie!

  Personal nu vad cum m-as putea inchina urmarind/vizionand un dans artistic, dar inteleg foarte bine ce inseamna sa sar/dansez de bucurie inaintea Domnului!

  Vizionarea unui dansul artistic e foarte asemanator pentru mine cu ascultarea unei fanfare sau a unui cantaret/grup. Eu nu prea ma conectez cu ei sa ma inchin, dar totusi ei pot aduce inchinare inaintea Domnului, la fel cum eu pot salta de bucurie si altcineva sa nu ma inteleaga cand ma vede.

  Daca este sa judecam dupa istoria penticostala prezenta dansului in manifestarile de inchinare cred ca ar trebui sa studiem istorie de aproape de peste 1970 de ani. De la prima biserica pana azi Duhul sfant s-a manifestat mereu si divers pe tot Pamantul!

  Daca este sa judecam cu intelepciune trebuie sa urmam metoda data de Domnul:”Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?”

  Ce concluzie sa trag eu cand cineva se inchina (des) prin dans si apoi vad in viata lui EVIDENT roada Duhului Sfant?… Evident ca tind sa accept inchinarea lui ca fiind in duh si adevar!

  • Tot in Psalmi spune: In numele Domnului ii tai in bucati! Ce facem cu toate afirmatiile din VT pe care nu le aplicam? David A dansat! Extraordinar! Dar tot David a avut sute de femei si tiitoare fara ca Dumnezeu sa-i reproseze ceva, facem si noi la fel? David a adus jertfe de animale, noi de ce nu o facem?
   Iar acum sa devenim seriosi, Poti sa-mi dai un singur verset din Noul Testament care sa autentifice dansul ca forma de inchinare? Lasand la o parte dansul fiicei Irodiadei, unde in alta parte este mentionat dansul? Am inteles din cele scrise de tine ca inca din anii 30-40 DC, dansul ar fi putut fi o forma de inchinare, chiar crezi asta? Cand ar fi dansat crestinii? In arena Colosseum-ului cu leii? In timp ce ardeau pe Tortele lui Nero? In catacombele intunecoase alaturi de osemintele etruscilor? Cred ca aveau o cu totul alta forma de inchinare, si anume cea “in Duh si in Adevar”.

   • frate clopotel… ar fi inhteresant sa raspunzi tu la intrebarile pe care le pui la inceput: de ex. de ce sa nu avem “sute” de femei si tiitoare ca David (se stie ca nu a avut sute)? Asa ca sa stie si fratii astia mai putin cititi! Daca nu stii sa raspunzi, atunci nu raspunde numai la ce iti place, adica la partea cu dansul. Acolo se pare ca stii raspunsul. Chiar te rog sa imi raspunzi (eu sunt unul care mai si dansez, si Dumnezeu nu imi reproseaza)

 3. Dansul spre lauda lui Dzeu- este exprimarea bucuriei din inima spre exterior..Eu sunt de acord iar faptul ca multi judeca lucrul acesta…inseamna ca nu-si iubesc aproapele si nu-l accepta asa cum se manifesta .. …fiecare simte in felul lui de a-L onora pe Dzeu!!! Biblia spune :
  …”laudati-L cu chimvale zinganitoare…..” AMIN!

 4. Tare am impresia ca ceea ce se intapla in mediul penticostal este o refulare a ceea ce s-a intamplat la inceputurile acestei miscari si anume legalismul exagerat si neargumentat cu scriptura. Din pacate, cred ca s-a ajuns in cealalta extrema a libertinismului exagerat. Dansul ca forma de inchinare? Si inca Biblica?! O aberatie! N-as putea spune ca este pacat sau nu (cred ca depinde de context), dar sunt absolut sigur ca nu poate fi o forma de inchinare iar argumentul “suprem” cu ceea ce s-a intamplat cu David este departe de a fi concludent. David si-a manifestat bucuria printr-un topait pin de veselie asa cum facem si noi astazi atunci cand echipa noastra favorita de fotbal castiga Champions League :). Acest lucrau se intampla si astazi in orientul mijlociu indiferent ca e vorba de lumea araba sau de Israel. Putem sa facem o doctrina CRESTINA dintr-o intamplare relatata in vechiul testament? Oricine stie (sau ar trebui), ca o doctrina trebuie sa indeplineasca 3 conditii:
  1. Sa fie propovaduita de Domnul Isus in evanghelii
  2. Sa fie explicata in epistole
  3. Sa fie practicata de Biserica primara.
  Indeplineste vreo una din aceste conditii doctrina inchinarii prin dans?

  Intamplarea cu David este doar o intamplare izolata, neexplicata ulterior. La fel se poate spune depre spanzurarea lui Iuda, Darnicia lui Barnaba (Cati penticostali isi vand proprietatile si aduc contravaloarea la Biserica? Haha!), Botezul mortilor, cearta lui Pavel cu Barnaba si inca mai sunt..

 5. “unii ca aceştia sunt APOSTOLI MINCINOSI , lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii. “(2 Cor.11,13-14)

 6. Da,Abel ai dreptate! Vreau sa mentionez deasemenea,ca daca LEGEA data de DUMNEZEU (care se afla in VECHIUL TESTAMENT),ar fi putut fi implinita,nu ar mai fi fost nevoie de JERTFA DOMNULUI ISUS HRISTOS! DOAR EL A IMPLINIT LEGEA! Apoi in Evrei 12;2,ni se spune:”SA NE UITAM TINTA LA CAPETENIA SI DESAVIRSIREA CREDINTEI NOASTRE,ADICA LA ISUS…!” Deci MODELUL SUPREM ESTE DOMNUL ISUS! EL a vindecat boli,a pus demonii pe fuga,a inviat morti! CIND S-A BUCURAT- DANSIND-in timpul sau dupa aceste minuni?!? “EL ESTE ACELA care,in zilele vietii Sale pamintesti,aducind rugaciuni si cereri cu STRIGATE MARI si cu LACRIMI catre CEL ce putea sa-L izbaveasca…” Evrei 5;7. NU,MINTUITORUL NU A DANSAT,AVEA CEVA MULT MAI IMPORTANT DE FACUT!!! La CINCIZECIME,la pogarirea DUHULUI SFINT,multimea s-a adunat curioasa. CE FACEAU APOSTOLII?! DANSAU?! NU! Vorbeau “lucruri minunate ale LUI DUMNEZEU!” Petru s-a sculat sa vorbeasca multimii (NU SA DANSEZE!),si atunci sau intors la DUMNEZEU,aproape 3000 de suflete. Apostolul Pavel este singurul apostol care are curajul sa spuna:”calcati pe urmele mele,intrucit eu calc pe urmele LUI HRISTOS!” Pavel isi descrie viata,lucrarea lui (cred ca nimeni nu si-ar dori o vacanta cu el!),dar NICIODATA (desi accentueza sa ne bucuram!),el nu ne “recomanda” dansul! Da,PSALMII sunt in VECHIUL TESTAMENT,dar te intreb:cu ce drept “selectezi” doar ce-ti place?! In Psalmi gasim si blesteme,urgii,pedepse capitale…Dragi iubitori ai dansului,eu nu va condamn (nu am acest drept!),insa David dupa “euforia” dansului,mai tirziu a cunoscut-o pe Bat-Seba…si s-a pocait cu adevarat! Vezi Psalm 51. DACA SI DANSUL ESTE O MANIFESTARE A BUCURIE DIVINE,IN RAI,EU AM RABDARE SA-L VAD PE DOMNUL MEU SI DACA EL V-A DANSA CIND ISI VEDE MIREASA…MA “PRIND” SI EU IN DANS! Fiti binecuvintati de DOMNUL,toti!!!

 7. “Pana cand vreti sa schiopatati de amandoua picioarele?”Eu cred ca nici o trezire din Biblie nu a venit prin dans,toate au venit prin plans,post,rugaciune,marturisirea pacatelor,dregera altarelor,cerand iertate Domnului pentru nepasarea,impietrirea si lenevirea noastra spirituala. Ex.Neemia,Ilie.Noi putem sa dansam mult si bine daca nu ne pocaim nu va veni nici o trezire,doar aducem un foc strain ceea ce se incearca in ziua de azi in multe biserici.Punem muzici saltarete ca sa putem dansa.Ma intreb pe cati asfel de muzica i-a cercetat? Pe mine,nu.Dau un citat de Leonard Ravenhill,din cartea “De ce intarzie trezirea?”, printre care el zice:
  “Trezirea întârzie fiindcă am ieftinit Evanghelia. Avem azi imnuri religioase care se cântă în tempo de dans, nu numai pe discuri, casete, la radio, ci şi în biserici. Am pus sângele şi suferinţele Mântuitorului într-o atmosferă de carnaval, închipuiţi-vă! L-am aranjat pe Duhul Sfânt să fie sincopat! Platforma de evanghelizare arată ca vitrina unei prăvălii de mărunţişuri, o paradă de manechine. Mai degrabă m-aş aştepta ca o broască să cânte la pian Sonata Lunii de Beethoven, decât să-i văd pe aceşti predicatori lucioşi de azi că aduc pocăinţa în sufletele oamenilor. Evangheliştii de azi sunt pregătiţi să facă orice pentru oricine, doar să atragă lumea să vină în faţă să capete nişte broşuri. Fac apeluri răguşite: „Cine vrea ajutor, mai multă putere, fericire?” Un aşa creştinism uşor, fără pocăinţă şi reverenţă, aduce dezonoare sângelui vărsat la Calvar. Trebuie schimbată definiţia altarelor; căci altarul e locul unde se moare! Cei ce nu vor să plătească preţul, să-l lase în pace. “O,Doamne deschide-ne ochii !

 8. Parerea mea, dacă mi se permite.. :

  Odată adunări de frați în Domnul simple dar sincere cu unic scop și anume de părtășie! Azi în biserici nu sunt decât ritualuri seci, monotone, uneori chiar plictisitoare, intri – ieși, ești invizibil, să mai vorbim de dragoste frățească? Unde își mai are locul, când frații se mai întâlnesc, să se roage, să-L preamărească DOAR la biserică, și acolo rar..?
  “Frații” de azi nici nu se mai salută cu “Pacea Domnului Isus” ci cu o “Pace” scurtă, rece, falsă.
  Odată lipsite de artificii sau acte artistice dar cu prezența concretă a Duhului Sfânt! Azi adevărate spectacole unde care mai de care își expune talentul personal(nu, nu talantul!).
  Odată mai slab organizate/programate dar cu, călăuzirea Lui evidentă, nu se terminau întâlnirile la aceeași oră, deseori continuau mult peste miezul nopții, în neterminabile stăruinți în rugăciuni! Azi rugăciunile sunt scurte, silențioase(să nu deranjezi cumva pe cineva).. bine îngrămădite în câteva minute, să fie timp pentru cât mai multă laudă și închinare(deseori te-ntrebi: cui?) în special prin cântări important cât mai vioaie(dar lipsite de mesaj răscolitor, mișcător) sau predici bine memorizate, punctate și expuse cât mai oratoric sau emoționant (nicidecum sub călăuzirea Duhului Sfânt):
  Odată niște anonimi, scuipați, batjocoriți, prigoniți, disprețuiți, porecliți dar El își glorifica numele prin vindecări divine, minuni și semne!! Prin cine? Prin niște oameni care nu s-au socotit vrednici să se cheme mai mult decât robi ai lui Hristos. Despre ei nu veți citi nicăieri, ei nu au renume. Azi cât mai mulți își pun înainte cât mai multe titluri academice, își crează o personalitate, pretind un anumit respect solemn pentru că ei sunt.. oameni ai lui Dumnezeu…
  As pute continua…
  S-a ajuns acum în multe adunări penticostale la un punct în care serviciile noastre divine au pierdut esența..au ajuns niste mijloace de satisfacere a nevoii de divertisment al enoriașilor.. ce diferă de cel din lume? Dacă ești străin cu greu îți vei da seama.. dar au toate un vag argument creștin..
  Cât despre dans.. Nu e de mirare deloc. Pe vremea înaintașilor noștrii au venit așa ziși misionari din occident care au rămas profund mirați chiar tulburați, găsim în scrierile lor, să vadă împotrivirea credincioșilor români la a accepta “dansul sfânt” cum îl numeau, ca nouă formă de închinare. Probabil frații noștrii de atunci erau mai înapoiați cum zic tinerii libertini de azi, aveau un set complet diferit de valori, o ALTFEL de înțelegere a închinării în duh și în adevăr, dar aveau, mai ales o implicare a lui Dumnezeu în viețile lor pe măsură.
  Nu e de mirare, în conviețuirea fără probleme cu păcatul, larg răspândită astăzi, că astfel de învățături amăgitoare caracteristice vremurilor din urmă, sunt așa ușor acceptate.. ne mai și întrebăm cum ne sopteste sarpele: Oare?
  Probabil e inutil sa continui, mai potrivite sunt versurile de mai jos:

  Bătrânii care-aici mai sunt
  Şi cei care-au murit,
  Când veneau la rugăciune
  De-un foc erau cuprinşi.
  /: Pe pământ sau pe podele
  Îşi plecau genunchii lor
  Şi din ochi izvor de lacrimi
  Brăzda feţele lor. :/

  Cor: /: Dar noi unde ne găsim?
  Credinţa cum o trăim?
  Nu cumva avem doar forma
  Primilor creştini? :/

  Un fior trecea prin inimi
  Când numele lui Isus,
  Era rostit în adunare
  Şi înălţat nespus.
  /: Duhul Sfânt era în slujbă
  Schimba inimi pe loc
  Lacrimi pline de speranţă
  Curgeau din a lor ochi. :/

  Pace-adâncă ca din Cer
  Venea când pe pământ,
  Imnuri sfinte se cântau
  Spre slava Celui Sfânt.
  /: Numai „Amin” şi-„Aleluia”
  Răsuna-n popor
  De credeai că vin şi îngeri
  Să cânte în cor. :/

  Deseori când se-ntâlneau
  Sau la despărţire,
  Zâmbetu-mpletit cu lacrimi
  Era a lor iubire.
  /: Bucuroşi se cuprindeau
  Toţi erau la fel
  Singuru-nălţat în inimi
  Era Sfântul Miel. :/

  Cor: /: Creştini veniţi să ne silim
  Cu paşi grăbiţi să păşim,
  În credinţa ce-a fost dată
  Primilor creştini! :/

  Ah Doamne adă din nou acele vremuri din trecut!

  • DA FRATE __TINERII DE AZI NE ZIC cA ERAM inapoiat,i dar atunci D-zeu facea minuni in biserici — vindeca , elibera ,se pocaiau oamenii si multe lucrari minunate se vedeau in mijlocul bisericii — ACUM ?? ce se vede ??—SA se uite bine crestinii la ce se vede –ptr ca daca le spui ADEVARUL acestor oameni care sant de acord cu diverse manifestari pe care HRISTOS nu le-a facut — vei fi ranit de ura lor ucigasa –daca ii spui pacatului pacat –sant gata sa te inghita — nu mai ai voie sa le vezi faptele — ei spun ca ii judeci — DAR HRISTOS PE CARE IL SLUJIM NE_A DAT DREPTUL SA MUSTRAM PACATUL –SA mustram DUHURILE ACESTEA OBRAZNICE IN NUMELE LUI ISUS IN SANGELE SFANT SA CADA LA PAMANT ACESTE DUHURI care striga sa ne pocaim noi de ADEVAR ?Pai ADEVARUL este cuvantul lui D_zeu care nu are de a face cu pacatul !!! Uitate cum sant ,la aspectul lor –ca concureaza cu oamenii din lume la bijuterii , la rautate ,la roadele firii — dar nu ai voie sa le vezi la surori fardul care le curge pe obraz in biserica , unghile cu care te zgarie daca indraznesti sa le arati cuvantul , etc –nu are rost sa le enumeram ptr ca sant atat de stridente incat nu pot fi ascunse –de aceea multi frati au cazut in pacatul “”” DOAR DACA AI PRIVIT O FEMEIE SI AI POFTIT_O AI CURVIT!!! – DAr nu le place la multi sa le arati cuvantul –ptr ca te acuza ca esti judecator –si imediat iti striga sa te pocaiesti !!!Cum ii numea IOAN BOTEZATORUL ? –PUI DE NAPARCI –II trimetea mai intai sa faca fapte vrednice de pocainta !!!! chiar daca pe unii cuvintele mele ii zgarie in urechi –sant sigura ca doar pe cei vizati — ptr ca unui neprihanit care traieste neprihanirea sigur nu i se va parea ceva depasit de CUVANTUL LUI DUMNEZEU — chiar daca unora le este frica ca citesc cei nepocaiti –si sa avem intelepciune sa nu vada –fratilor vad prea bine oamenii –si nu ne putem dezvinovati in fata nici macar a oamenilor — DAR IN FATA LUI D_ZEU ??????

 9. Nimeni nu poate face din psalimi doctrina, in psalmi sunt exprimate stari, emotii si manifestari ale oamenilor din diverse timpuri. Atentionarea lui Pavel. 1.Corinteni 10:7
  Să nu fiţi închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: „Poporul a şezut să mănânce şi să bea; şi s-au sculat să joace.”

  Biserica Carismatica Noua Generatie e venita din America de Sud si ma gandesc de ce super forta lor de schimbare nu schimba mizeria din tarile lor, Mexicul moare in crime, atatea tari sarace, Haiti macinat de mizerie, oare de ce fiecare tara exporta mizeria ei pe un camp de misiune extern? M-am uitat la un cateva programe ale acestor oameni, la nuntile lor e dans in toata regula. Dar asta nu aduce nici o trezire, lumea face asta de mii de ani, biserica din vest face asta de zeci de ani, Duhul Sfant nu poate fi manipulat de dansul cuiva. Trezirile din sec. trecut nu a avut dansuri, oamenii cadeau inconstienti in fata gloriei lui Dumnezeu cu firea lor pacatoasa si isi vedeau starea lor mizerabila. Azi oamenii astia sunt la inceputul drumului pe care biserica din Vest la inceput acum 40-50 de ani. Uitati-va unde au ajuns ei? La dans, ras sfant, caderi pe spate, toate ei le asociaza cu miscarea Duhului, dar nu are impact in societate, carciumile nu se inchid, tribunalele nu dau faliment, inchisorile sunt pline, stadioanele sunt pline de huligani la care sunt si crestini care isi holbeaza ochii la meciuri, filmele sunt in casele noastre si ne iau timpul? Poate fi numita asta o trezire? Eu nu vad nici o diferenta intre lume si carismaticii cu dans si jocuri. Sunt plini de sincretism exact ca asirienii care au fost adusi in Samaria de imparatii Asiriei, daca cineva zice Doamne Doamne, gata sunt crestini, daca mai pomeneste ceva de Duhul, atunci sunt penticostali. Veniti-va in fire,nu fiti naivi. Nimeni nu poate face doctrina din VT in NT. Esenta crestinismului are un Mantuitor care ne-a spus Vino dupa Mine, dar nu oricum. “Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de Sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze”.
  Imagineaza-ti apostolii spundu-si conditiile de a-L urma pe Isus, Doamne eu vreu sa-mi accepti dansul, eu vreau sa-mi accepti ritualul meu. Al urma pe Isus nu inseamna a face ce vrei. Ce vrea el. Nu fiti naivi.

  Biserica este atacata de toate partile.

  Curentele carismatice(forme de sincretism, manifestari de toate felurile)
  Pastori compromisi si materialisti
  Oameni bogati (curentul materialimului)
  Oameni sinceri(suparati si nu mai vor sa lupte ca lucrurile nu mai pot corectate care uneori cad in extrema)
  Lupta teologica (liberalism, modernism,etc)
  Lupta directa din paganism si alte religii(musulmani, budisti, satanisti)
  Organizatii mega de manipulare (Benny H, J. Osteen, Rick Warren, Jimmy S, Robert Shuller, etc.)
  Lenevia celor mai multi indifernti de razboi, isi vad linistiti de treburi
  Ce facem noi crestinii? dezbatem si facem ce credem fiecare.

  Biserica din Romania trebuie sa se trezeasca si sa nu se lase ademenita de curentul din Vest, cea mai buna dovada este urmatoarea.

  1) Anglia a avut multi oameni mari ai credintei, la fel si America, dar acceptat mizeriile curentelor carismatice si unde au ajuns, au tranformat bisericile in sali de distractie si multe sau inchis in cele din urma

  2) Biserica din Vest si-a pierdut speranta intr-o trezire, cei mai multi care merg in misiune in tarile crestine si fac cei mai usor, incearca sa schimba modul de inchinare al bisericilor indigene.

  3) Dumnezeu a lucrat in istorie in momente de pocainta extrema nicidecum cu niste oameni beti spiritual de curente sincretiste si animate de paganism.

  4) Singura solutie de iesire din impas este: mai ales pentru noi tinerii, sa ne adunam pentru rugaciune si marturisirea pacatele, post, cercetarea Cuvantului, renuntatea la orice fapte necurate, lasati toate prostiile astea din Vest ca nu exista nici o speranta in ele.

  Haideti mai bine sa formam grupuri de rugaciune si sa ne rugam si sa ne pocaim.

  • Asa este frate –in toate aceste state este plin de vrajitori -si oamenii acolo alearga sa-si rezolve problemele –de ce nu lucreaza D-zeu in bisericile de acolo?????– din cauza starii lor ,din cauza denaturarii cuvantului lui D-zeu –este doar o forma de crestinism sec si fara putere –acolo se indreapta si bisericile noastre ???–si unii te obliga sa nu te doara sufletul de poporul lui D-zeu si sa accepti aceasta ratacire??Dar nu ne spune insusi cuvantul ca in vremea din urma vor veni multi hristosi mincinosi –cu invataturi straine –si ce zice cuvantul ?? SA NU_I CREDETI!!!

 10. Nu stiu daca dansul in biserica este o manifestare buna sau una mai putin inspirata,insa cu siguranta,acest mod de manifestare,vine din dorinta de miscare a omului.care trebuie cumva sa isi consume energia si nu are cum.Daca unii dintre dvs ati avut copii,ati putut observa ca uneori acesti copii cand sunt prea plictisiti,in lipsa de altceva, incep sa fuga in jurul mesei.
  Eu personal,cred ca modul acesta de a merge la biserica,a asculta aceleasi texte,cu aceleasi explicatii la texte incepe sa nu mai “prinda”,este ceva plat.Chiar m-am gandit mult la asta, inainte de a scrie dvs despre asa-ceva deoarece de multe ori am vazut frati sau surori in zona mea care in timp ce predicatorul explica textul,erau atipiti cu ochelarii putin mai departati de ochi,ca sa nu se vada ca de fapt ei dormeau..De la amvon aveai impresia ca oamenii aceia erau atenti acolo,insa daca stateai in apropiere,in realitate ei dormeau.
  Eu cred ca daca maniera aceasta platonica de a intra in biserica,de a asculta predica,de a canta ,de a te ruga,care se repeta cred de la inceputuri,s-ar schimba in sensul de a cointeresa auditoriul,adica sa se desfasoare ca la scoala duminicala cand predicatorul intreaba si cine doreste si stie,raspunde ,ar fi una mult mai buna,deoarece omul(fratele)in loc sa se se plictiseasca si sa doarma,ar fi atent la ce se discuta acolo,vrand-nevrand s-ar prinde in acele discutii,adica toata acea atmosfara platonica s-ar schimba in ceva foarte activ.
  Acestui mod de a lucra cu oamenii ii vad doua avantaje si anume,fratele sau sora ar fi mult mai interesati sa citeasca Biblia ca sa poata participa activ la discutii si al doilea avantaj ar fi faptul ca s-ar lua din greutatea pusa pe predicator,fiind impartita si la ceilalti.
  ( Eu daca ar trebui sa merg la o biserica unde se danseaza nu m-as duce acolo niciodata deoarece inca inainte de a ma boteza,nu mi-a placut aceasta manifestare,adica eram un antitalent la aceasta actrivitate,cu alte cuvinte in afara de niste “topaituri penibile”,la mine personal nu ai gasi altceva, de aceea am evitat discotecile,sau alte locuri in care s-a dansat deoarece mie una nu mi-au placut deloc)

  • Corectă observația. Totuși în opinia mea ai o abordare greșită. Ai observat această situație negativă(și eu am văzut situații exact cum descrii) și crezi că forma “platonică” de slujire e principala cauză a amorțelii. Aș vrea să te contrazic.. Eu cred că principala cauză este lipsa unei relații vii cu Dumnezeu și o trăire zilnică cu El. Se ajunge la o asemenea stare tocmai pentru că acei frați cel mai probabil nu practică rugăciunea, cântarea, predicarea Cuvântului și acasă sau în alte cercuri de părtășie. Pentru ei viața de credință se rezumă, probabil, la acele câteva ore pe săptămână în care participă la slujbă..
   Sunt de acord cu implicarea auditoriului, cum sugerezi, și de fapt am văzut într-o oarecare măsură un astfel de dialog.. depinde mult și de predicator.

   • As fi dorit sa ocolesc unele lucruri,insa uneori imi place sa spun lucrurilor pe nume:pentruca sunt frati care dorm la slujbe ,nu doar ei sunt principalii vinovati.Ca nu mai exista partasie cu Dumnezeu nu doar un individ ar trebui considerat vinovat.O mare parte din vina o poarta predicatorii insisi deoarece,sunt botezati oameni doar pentru a se completa numarul de persoane din biserica sau in caz ca intr-o comuna exista cineva cu o situatie materiala mai buna,este adus in biserica doar pentru faptul ca el reprezinta o putere pe plan local.,sau daca doi tineri care provin din religii diferite se casatoresc,cel care este de alta religie se boteaza doar pentru fata si as mai putea da exemple de genul acesta Rezultatul? In loc de pocainta reala se aduce in biserica lumea cu tot cu obiceiurile ei:dansuri,cantece cu melodii Rock,imbracaminte sumara,ca uneori iti este si greu sa te uiti imnspre sora deoarece ,pacatuiesti.
    Un om cu adevarat pocait nu va dansa in veci in biserica,nici nu se va imbraca indecent,pentruca el va avea ca si valori :Biblia,rugaciunea si postul.Doar in Biblie scrie asa “Botezati-i si invatati-i”,insa in multe biserici se practica doar :BOTEZATI_I,fara celalalt cuvant
    Al doilea aspect:Tu om simplu cand vezi ca predicatorul,(capul) are alte valori decat cele din Biblie care tin mai mult de partea materiala te intrebi daca acesta care cunoaste Biblia,predicatorul, se ocupa de altceva ,oare mai exista Dumnezeu,oare mai exista rai si iad, sau sunt doar niste cuvinte abstracte?
    Inchei ,spunandu-va din proprie experienta de femeie vindecata de Dumnezeu, ca indiferent daca esti predicator sau om simplu cu DIVINITATEALcu Dumnezeu,cu Domnul Isus,cu Duhul Sfant, nu ai voie sa te joci deoarece,nu se stie secunda , clipa,minutul, cand iti vine o incercare grava si te intrebi :”oare de ce?” In caz ca te confrunti cu asa ceva analizeaza-ti viata si vei descoperi raspunsul cu siguranta.
    Insa cu cat ti s-a incredintat mai mult ti se cere la fel.Dumnezeu sa va binecavanteze

    • Diagnosticul e destul de bun, la cauzele bolii s-ar mai putea săpa, dar ce facem de rețetă? Nu cumva pacientul a murit? Sistemul nu cumva e un cadavru care miroase deja și noi credem că e de la picioarele strânse de prea strâmtă râvnă! Eu cred că lipsește viața de înviere a Domnului Isus, viață care izvorăște din aplicarea crucii pe energia omului vechi, din propovăduirea crucii, din proclamarea lui Cristos ca răstignit. Programele din biserici, în loc să condamne omul cel vechi, îl laudă și-l înalță, îl ferchezuiesc și-l aplaudă, s-ar putea defini cu 6 cuvinte:”Nu pe El, ci pe Baraba.”
     Fiți binecuvântată!

     • Atata vreme cat Dumnezeu poate “invia si din morti”pe cineva,eu cred ca toate “lucrurile sunt cu putinta celor ce cred”,cu conditia sa se doreasca lucrul acesta.
      Problema este ce se va intampla in caz ca nu se mai doreste asa-ceva?!?
      Fiti binecuvantati toti cei cu inima sincera!

     • Formarea în timp a unor ”biserici” în care nu a fost învățat Cristos cel răstignit, ci omul vechi, necrucificat face imposibilă învierea. Nu de alta dar nu are ce învia, mai întâi trebuie să moară omul vechi pentru a putea învia cel nou. Nu înviază același. Omul nou e Altul, din cer. Manifestarea omului vechi cu arta și imaginația lui, necondamnarea acestor practici, va perpetua moartea. Dumnezeu poate și da morții, ne cere chiar nouă s-o facem, dar are o singură metodă: crucea lui Cristos.
      Vă rog să-mi arătați un singur youtube, mp3, mp4 sau ce înregistrarea vreți, în care vre-un predicator penticostal să predice acest subiect dpdv biblic: crucea lui Cristos.
      Nu cred căp veți găsi, așa cum nu veți găsi nici o înregistrare a unei vorbiri în limbi ”autentice”.
      Ce faceți când un bolnav nu vrea să-și facă analizele, îi puteți da tratament?

   • ASA este frate –sant intru totul de acord –deoarece dupa lungi timpuri de partasie in rugaciune sipost mergi in biserica intr-o alta stare –umplut de DH SFANT ,si intr-o stare de cainta !

 11. Încă de la început vreau să precizez că nu am nimic personal cu cei ce se „închină” în felul acesta. Dar MĂ DEZIC CU HOTĂRÂRE DE UN ASTFEL DE MOD DE ÎNCHINARE, CARE NU ARE NIMIC DUHOVNICESC ÎN EL!!! Pe vremea lui Ilie se spune că prezența Domnului era într-un susur blând și subțire. Ce susur blând și subțire găsim în așa-zisul rock „creștin”? Dacă ne închinăm în felul acesta lui Dumnezeu, atunci de ce n-ar răsuna o astfel de muzică „creștină” și în discoteci și să facem evanghelizare dansând pe ritmuri de rock? Oameni buni, LUCRUL ACESTA NU ESTE DE LA DUMNEZEU!!! TREZIȚI-VĂ!!! Este dovedit științific faptul că muzica rock ESTE DE SORGINTE SATANICĂ!!! NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!!! Domnul să ne dea minte și pricepere! Amin!

  • Subscriu la ceea ce spui ,insa nu uita ca “satana se transforma in inger de lumina”si in zilele din urma va insela si pe cei alesi care au ratacit putin de la calea ingusta

   • Mariana ,
    Mai citeste odata versetul care l-ai mentionat , ai uitat ceva din el sa mentionezi .

    • Claudiu,versetul pe care l-am adus in discutie se gaseste la 2 Corinteni,capitolul 11si este versetul 14,care spune asa:”Si nu este de mirare,caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina
     Versetul 15:Nu este mare lucru dar,daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii.Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.
     Bineinteles ca acest verset se mai gaseste si in alte locuri in Biblie si de asemenea se poate corela cu multe altele,insa daca tu stii un altul bineinteles ca il poti spune poate mult mai bine decat am facut-o eu in postare

  • SLAVESC PE DOMNUL NOSTRU CA ARE COPIII SAI CARE AU RAMAS IN ADEVARUL SFANT NECLINTITI

 12. Iată cum povestește Duncan Campbell un episod de la marea trezire din Lewis din 1964:

  “Îmi pot aduce aminte că odată în cursul a 24 de ore am predicat la 8 întâlniri. Biserici aglomerate.
  În apropiere se desfășura un dans în acea seară. Și în timp ce un tânăr se ruga pe coridor, puterea lui Dumnezeu a coborât peste cei de la dans, și tinerii, peste o sută de tineri, au fugit din acea sală, de parcă au fugit de o plagă și au venit cu toții la biserică.
  Am încercat să urc la amvon, dar coluarul era aglomerat, cu tineri care fuseseră la dans.
  Când am ajuns la amvon am găsit o tânără, absolventă a univerității Aberdeen, care fusese și ea la dans. Ea era întinsă pe podeaua amvonului și striga: “Mai pot găsi eu milă? Mai pot găsi eu milă? Mai pot găsi eu milă?”
  Dumnezeu era la lucru. Acea întâlnire a continuat până la ora 4 dimineața.”

  Ciudat nu? Unii se întorc cu mare căință la Dumnezeu tocmai de la dans, cerând milă, iar alții care pretind să-L cunoscă, promovează dansul ca formă de închinare.
  Dumnezeu să aibă milă și să nu ne lase să ne rătăcim.

 13. AM STAT PE GANDURI ,SA SCRIU SAU NU. FRATILOR ,AM DANSAT MULT IN TINERETE ,PRACTICAND DANSUL MODERN….SA FIU SINCERA MI-A PLACUT MULT…MI-ATI RASCOLIT AMINTIRI,AM VRUT ACUM SA INCERC SA DANSEZ PE MUZICA CRESTINA ……NU FRATILOR MI-A FOST MIE RUSINE DE DORINTA MEA,DE-A DEMONSTRA CEVA CE E PACAT…..MA BUCUR CA NU AM FOST IN STARE CHIAR SINGURA ACASA ASCULTAND CANTARILE MINUNATE A FRATELUI NICULITA MOLDOVAN,,,VREAU SA ZBOR MAI SUS DE STELE”” ,NU FRATILOR DIN RESPECT PENTRU ACEST OM AL DOMNULUI SI CANTARILE LUI NU AM PUTUT….DECI M-AM CONVINS INCA ODATA CA DANSUL NU E PENTRU POCAITII SINCERI CE-L CAUTA PE DOMNU,IN RUGACIUNE SI SLUJIRE DEMNA…..LASATI DUHUL SFANT SA LUCREZE SI VETI RENUNTA LA DANS CA MOD DE INCHINARE…..NU STIRBITI BISERICA,DANSUL LA EVREI A FOST CEVA SACRU ,IN VECHIME….NU COMPARATI VREMILE ,AU FOST TOTAL DIFERITE….

  • DUMNEZEU TE IUBESTE SORA SI ACEST MARET LUCRU L_AI TRAIT ACUM CA DUMNEZEU PRIN DH SFANT NU TE_A LASAT SA RATACESTI –dar pe cei cu o inima sincera nu-i lsa DOMNUL!!

 14. David nu adansat Niciodata in Sanctuarul lui Dumnezeu, ci pe munti.
  Daca s-a ajuns la un timp de moliciune, nu folosim metodele diavolului ca sa ne improspatam.
  Inchinae placuta Lui este in Duh si adevar.
  Inainte de a vedea Roada Duhului Sfint, oamenii se folosesc de tot felul de lucruri, cuatind sa spuna ca Duhul e prezent colo sau colo.
  Uitam ca fara roada nu vom ajunge la Masa cu Mintuitorul.
  Dca cineva paote crede ca Domnul Isus este un copil pecare sa-L mintim cu juvariile noastre ologite se insala maranic.
  Ma minunez de cei care trebuie sa-i invete pe tineri;
  unii tineri sunt mai profunzi decit acestia.
  Vin sa blameze pe pastorii care au luat atitudine,ca frPaul Dan,Cristian Ionescu, Daniel Chiu; vrind sa le deschida ochii tinerilor’

 15. Alte experiente de trezire din viata lui Duncan Campbell am tradus un articol din engleza
  Trezirea din New Hebrides (Scoţia 1949-1952) http://catauadrian.blogspot.com/2011/02/trezirea-din-new-hebrides-scotia-1949.html

  De asemenea el vorbeste si in imnul trezirii (acum este si subtitrat in romana) despre trezirile experimentate din insula Lewis si New Hebrides. http://catauadrian.blogspot.com/p/catau-adrian.html

  Deci trezirea cel putin istoric vorbind nu a venit ca rezultat al unei grup care fluctua puternic emotional si nici cand cineva juca(dansa) ca nu mai putea de bine. Trezirea a venit atunci cand oamenii au plans, sau rugat nu au renuntat in stariunta lor. Trebuie sa fii foarte naiv sa mai crezi ca miscarile (neo-penticostale) au ceva de genul asta.

  Puncte de atractie ale miscarilor gen neo penticostale

  Campanii de consiliere si vindecare.
  Concerte de muzica, dans, rasul sfant, manifestari indoielnice si divertisment imbracat in retorica treziririi istorice desi nu are nici o treaba cu asta.
  Mega proiecte de evanghelizare combinate cu concerte diverse
  Evanghelia sociala
  Evanghelia prosperitatii
  Multe conferinte cu marturii miscatoare, in care manipularea este vizibila

  Campionii cei mai naivi au fost si probabil vor mai ramane, sunt americanii, au cele mai multe lucrari/organizatii care storc banii prin diverse canale de radio/tv/internet/carti/reviste de la enoriasi.

 16. Nimic din ce se practica azi in biserica penticostala nu este apostolic ,totul este o forma fara esenta ,fara Duhu Sfant .Predicatorii sunt formali si intelectuali doar ,fara puterea Duhului Sfant ,sunt compromisi cu tot felul de afaceri sau altceva de genu .Biserica e la fel cum sunt liderii .Acum e “marea lepadare de credinta”cand antihristul poate prelua toata conducerea bisericii .

  • Ady, nu cred, totuși, că este cazul să generalizăm! Astfel de lucruri se petrec și prin „ograda” altora: baptiști, creștini după Evanghelie, ca să nu mai zic de ortodocși…

 17. daca noi vom judeca oameni dupa un dans ,in primul rand………e vai de noi ptr ca noi nu ne inchinam in modul acesta, inseamna ca nici ceilalti?……avem o problema,si ca un argument sinonimul biblic ptr dans este saltare ……..

 18. Pentru a intelege mai bine radacinile penticostale, cred ca trebuie sa ne uitam si la cei de la Azusa Street cat si micarile predecesoare Holiness. Sunt multe “Cazuri” in care puterea lui Dumnezeu ii facea sa cada la pamant sau dansau,etc. Aceste lucruri pentru o perioada de timp si cel putin in contextul in care noi traim sunt destul de greu de inteles, dar sincer nu m-as apuca sa judec asa de usor. Daca tot folosim cunoscuta vorba ” asa am primit”, cred ca normal este sa ne uitam cu adevarat de la cine am primit si cum se manifestau.
  Cred ca ar trebui sa fim mai flexibili si mai plini de dragoste. Nu suntem noi canalale perfecte prin care se poate manifesta Duhul, noi romanii. Sa fim seriosi, nu de la noi a inceput miscarea propriuzisa. Trebuie sa fim gata sa-i acceptam ca si frati, chiar daca poate niciodata nu vom practica asa ceva.

 19. Este trist sa vedem cint De mult a inapoiat satan pe oameni. El a vazut ca aveti daruri care ii apartin si acum va da liber sa va “inchinati lui Dumnezeu” care Dumnezeu ? A scris Pavel sau Petru despre inchinarea acceasta ? Nu ! Asta este pocainta ? Va destrabalati crezand ca Dumnezeu accepta inchinarea voastra. Pavel suferea pentru Isus, Petru etc… , Isus sa inchinat pana cand lacrimile sau facut sange si voi credeti ca nebunia voastra este acceptata ? De asemenea si Alfa Omega Tv sustine ca este un mod de inchinare ! Offff nebuia voastra, pana cand ? Astfel de oameni vor da imaginii murdare despre poporul Domnului. 2 Timotei 2:20 “vase de ocara”

 20. Foarte interesante comentariile: cei conservativi cu o atitudine de judecata si fariseism, cei sentimentali, care vor sa aduca inapoi vremea din urma si cei libertini, care vor sa le deschida acestora o privire mai largita. Esenta ar fi: in noi are loc inchinarea adevarata (caracterul si cum imi traiesc viata zilnic). Cum este inchinarea mea exterioara nu este in mod primar importanta. Pot sa cant doar cantari vechi, dar zilnic sa nu aduc nici un fruct, pot sa dansez si tot sa nu aduc nici un fruct. Ce ar fi sa nu ne mai pierdem vremea cu lucruri neesentiala, si sa trecem la cele esentiale??? Daca ne ocupam de cele neesentiala, nu se arata decat faptul ca inca ne hranim cu lapte!!!! Nivelul spiritual este foarte jos, daca temele noastre se leaga de astfel de teme neesentiala.

 21. nicolle_izabell

  Doamne ,cate conflicte pentru un dans!Eu nu sunt asa de documentata , de informata si de credincioasa ca voi…eu tocmai imi caut locul intr-o biserica potrivita mie,si incerc sa ma informez despre cateva dintre ele pentru a vedea incotro sa ma indrept.Dar citind si vazind atatea e clar ca nu prea am incotro sa ma indrept cel mai sigur e sa-i cer lui Dumnezeu sa ma indrepte el acolo unde crede ca este locul meu!Si voi in loc sa va contraziceti mai bine ati reciti biblia sau unele pasaje ..eu stiu ca este scris undeva nu stiu nici pagina nici versetul sunt o ignoranta recunosc..dar stiu ca undeva cineva a scris…Sa nu judecati,si mai stiu sigur ca D-zeu nu doreste sa fim nefericiti si tristi tot timpul..pentru ca Dumnezeu inseamna dragoste si El vrea sa fim fericiti si sa respectam biblia dar nu cred ca ne cere sa fim perfecti pentru ca stie ca nu putem fi.Doar Dumnezeu si Isus sunt perfecti deci noi degeaba incercam sa fim ca ei ,noi trebuie sa respectam poruncile si sa facem bine,sa ajutam pe cei ce au nevoie de ajutor,si orice facem sa facem cat putem noi de bine si cu suflet,sinceritate si fara sa asteptam nimic in schimb. orice vrem sa facem sa cerem sfatul lui Dumnezeu si ajutorul lui tot timpul pentru ca noi singuri nu suntem in masura sa luam hotarari corecte si bune pentru noi sau pentru altii decat cu ajutorul lui Dumnezeu si sa-i cerem sa ne schimbe viata,sufletul ,mintea si inima pentru ca noi tot timpul vom avea tendinta sa fim egoisti,nerecunoscatori,plin de noi..etc.Eu asta am inteles din cat am citit eu din Biblie,si nu ma mir ca nu am gasit inca o biserica unde sa-mi gasesc locul deja si acolo se face politica,discriminari,barfe,judecati etc….eu de aceea nu mai frecventez bisericile pentru ca ori unde mergi lumea cand intri se uita la tine din cap pina in picioare sa vada cum esti imbracata,daca esti machiata,daca ai cercei in urechi..etc.Eu cred ca ar trebui ca fiecare pastyor sa-si invete credinciosii sa-si schimbe comportamentul dand ei insisi un exemplu sincer,si ca biserica este un loc sfant in care trebuie sa ne gandim la Dumnezeu si la a face bine,sa ne rugam pentru problemele altora,sa vizitam bolnavii si persoanele cu probleme din biserica sau cei care nu frecventeaza biserica dar au nevoie de Dumnezeu,asta am inteles eu dion mica mea cultura relog sa ma scuzati.Eu nu cred ca pentru Dumnezeu conteaza ambalajul ci continutul..adica ceea ce faci si ceea ce gandesti fiindca e singurul care ne poate citi gandurile si stie cum suntem.Noi putem sa pacalim pe oricine cu vorbele noastre,cu faptele noastre cateodata daca nu sunt sincere dar pe Dumnezeu nu-l putem pacali,insa din pacate traim intr-o lume in care ne pasa doar de ce zic si cred altii despre noi si vrem sa-i impresionam pe altii nu pe Dumnezeu e singurul care merita impresionat prin sinceritatea noastra si multe alte calitati pe care noi nu le avem dar putem sa i le cerem prin rugaciune nu?Si daca este voia sa ni le va da,si daca le dorim pentru a face bine cu ajutorul lor sigur le vom primi pentru ca sunt sigura ca atunci cand Dumnezeu nu ne raspunde la unele rugaciuni este pentru ca nu suntem sinceri sau pentru ca suntem egoisti si cerem ceva in interes personal sau vrem sa facem rau cuiva.Imi cer scuze daca am gresit cu ceva sau daca am jignit pe cineva dar am scris doar ceea ce am simtit!

 22. dinu gheorghe

  PACEA SI HARUL DOMNULUI ISUS SA FIE CU VOI TOTI AMIN.
  EU AM FOST BOTEZAT CU DUHUL SFINT SI NU AM DANSAT,DAR DUPA CE LA O ASCULTARE DE MUZICA AM RIDICAT MINILE IN SUS SI AM SIMNTIT CA STAU SUB UN DUS SAU UN IZVOR CACI TOTUL SIMNTEAM CUM ERAM SUB O PRESIUNE PLACUTA SI MA SIMNTEAM MAI USOR MAI CURAT,LA O ZI DUPA SAU DOUA AM SALTAT DE BUCURIE SI AM INCEPUT SA DANSEZ IN SALTARI CU MINILE IN SUS,DUPA AIA LA CITEVA ZILE AM PRIMIT O PUTERE AM SIMNTIT CUM CEVA CA O SABIE A INTRAT IN CORPUL MEU DE LA STOMAC PINA LA GIT SI CIND IMI RIDICAM MINILE IN SUS NU LE MAI SIMNTEAM CINEVA MI LE RIDICA PARCA ERAU ATRASE DE CEVA SAU CINEVA LE SALTA EU DEPUNEAM PREA PUTIN EFORT,AM SIMNTIT CA POT ZBURA CIND MINILE MELE ERAU IN AER SI EU NU LE SIMNTEAM,PARCA NICI NU MAI DEPINDEA DE MINE DACA LE POT LASA IN JOS,DAR A FOST DOAR UN GIND,MAM UMPLUT DE BUCURIE SI AM INCEPUT SA MI MISIC MINILE IN RITMUL MUZICI SI IL SIMNTEAM IN TOT CORPUL MEU,ACUM NU MAI POT SA MA INCHIN FARA DANS NU MAI VREAU DANSEZ USOR PE RITMUL MUZICI CU MINILE RIDICATE IN SUS SI MISCARI LENTE OREN TREGI SI NU VREAU SA MA OPRESC NICI NU OBOSESC E O PLACERE DIVINA,O DATA AM STAT 4 ORE SI TOT MAI VROIAM AM ZIS ISUSE DOAR UNA SI SUPA LA SOMN,DANSUL IN DUHUL SFINT ESTE IN CRESTINUL PLIN DE DUH SI DUHUL TE FACE SA TE MISTI IN BUCURIA LUI AMIN.

 1. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (24.06.2011) « România Evanghelică

 2. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (25.06.2011) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d bloggers like this: